Worthy de Jong is uitgeroepen tot Most Valuable Player van de DBL Play-offs 2021. De guard van Zorg en Zekerheid Leiden verdiende zijn uitverkiezing aan zijn prestaties over de volle breedte van de play-offs. Voor De Jong is het de eerste keer dat hij deze prijs in de wacht heeft gesleept.

De planken van de prijzenkast van De Jong buigen inmiddels vervaarlijk door. Hij is drie keer landskampioen, twee keer winnaar van de NBB Beker, twee keer winnaar van de SuperCup, één keer MVP van de competitie, één keer MVP van de play-offs, één keer MVP van de All Star Game, viervoudig All Star, viervoudig lid van het All Defense Team, één keer Most Improved Player en één keer Defensive Player of the year.

Die verdedigende inbreng van Worthy de Jong werd nadrukkelijk meegewogen door de driekoppige jury. Daarnaast telde zijn dadendrang op de momenten dat de wedstrijd erom vroeg.

Het was de eerste keer dat een speler van Zorg en Zekerheid Leiden tot MVP van de play-offs werd uitgeroepen. Worthy de Jong volgt in die hoedanigheid de ‘Zwolse’ Amerikaan Kaza Kajami-Keane op. De eerste MVP van de Play-offs was Joe Spinks van Amsterdam Astronauts in 2005. In 2011 en 2013 veroverde Zorg en Zekerheid Leiden twee keer het landskampioenschap, maar in die seizoenen werd er geen MVP van de play-offs aangewezen.


Eredivisie MVP_Play-offs WorthyDeJong

Meer nieuwsberichten