Zorg en Zekerheid Leiden had vanmiddag in Amsterdam uit moeten komen tegen Apollo. Hoewel de ploeg, zonder de geblesseerde Deion Hammond, wel warmliep, is er niet gespeeld. Apollo Amsterdam kreeg het niet voor elkaar om de schotklok binnen drie kwartier na het aanvangstijdstip van 15.30 uur werkend te krijgen.

Formeel zou het bestuur van de BNXT de wedstrijd gewonnen kunnen verklaren voor Zorg en Zekerheid Leiden. In dat geval zou er een 0-20 eindstand in de boeken gaan. Het is nog even afwachten of hiertoe daadwerkelijk wordt overgegaan.

Er kan ook beslist worden om het duel opnieuw vast te stellen. Vorig seizoen reisde Landstede Hammers voor niets naar Den Haag om het op te nemen tegen The Hague Royals. Daar weigerde alle apparatuur. De 0-20 eindstand werd later doorgestreept en de wedstrijd moest alsnog worden ingepland.

Overigens is de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden in het bekertoernooi bekend. De Leidse ploeg hoeft niet ver te reizen, want er moet in Rijswijk worden aangetreden tegen het tweede team van Lokomotief, dat zich ten koste van CobraNova (90-88) plaatste voor de volgende ronde. Deze wedstrijd moet nog ingepland worden.


Afgelast ApolloAmsterdam Eredivisie

Meer nieuwsberichten