Zorg en Zekerheid Leiden komt zaterdag al in de middag in actie tegen Apollo Amsterdam. De wedstrijd in de Apollohal begint om 15.30 uur. De Amsterdamse formatie, met in de gelederen Mees van ’t Hoff, staat zonder overwinningen onderaan in het Nederlandse deel van de BNXT League.

Zorg en Zekerheid Leiden lijkt de juiste vorm te pakken te hebben. De formatie van coach Doug Spradley, die in het begin van de jaren negentig nog in de Apollohal voor het Amsterdamse Canadians uitkwam, maakte afgelopen zaterdag gehakt van Basketbal Academie Limburg: 99-43. Maar liefst zeven spelers scoorden in de dubbele cijfers.

Na vroege nederlagen tegen Heroes Den Bosch en Landstede Hammers heeft de Leidse ploeg zich prima hersteld en inmiddels opgewerkt naar een gedeelde tweede plaats met Landstede Hammers. Heroes Den Bosch, dat zich woensdag plaatste voor de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup voert de ranglijst aan.

Apollo Amsterdam bevindt zich aan de andere kant van de ranglijst. De ploeg uit de hoofdstad is er nog niet in geslaagd een wedstrijd winnen af te sluiten, al kneep Den Helder Suns ‘m afgelopen zaterdag wel: 81-79.

Mees van t Hoff kwam de afgelopen seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Voornamelijk in de jeugd, want in de hoofdmacht heeft hij door blessures in twee jaar tijd slechts 16 keer binnen de lijnen gestaan. Bij Apollo heeft hij zeven van de acht duels meegespeeld en is zes keer vertrokken als starter. De 2.08 meter lange center is gemiddeld goed voor 9.6 punten en 4.0 rebounds.

De gevaarlijkste speler bij Apollo Amsterdam is zonder twijfel Kester Ofoegbu. De Amerikaanse forward werd na de wedstrijd in Den Helder nog uitgeroepen tot speler van de week. In dat duel kwam Ofoegbu tot 31 punten, 13 rebounds en 5 assists. Ruim boven zijn gemiddelden, want dat staat momenteel op 18.8 punten, 7.8 rebounds en 2.2 assists.

Aan Zorg en Zekerheid Leiden de taak om het duel niet te licht te nemen en met een goede overwinning terug te keren uit Amsterdam.


ApolloAmsterdam BNXT_League Eredivisie Uitwedstrijd

Meer nieuwsberichten