Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde zaterdagochtend vroeg in Bemmel tegen TBG Dragons. Met slechts acht spelers vertrok het team naar Bemmel. Helaas waren er geen spelers van heren 1 beschikbaar en kampte het team met diverse blessures. In Bemmel werd verloren met 66-59 na een ruststand van 38-35.

Het eerste kwart begon voor de Leidse formatie niet best. Na een paar minuten was het 9-0 voor de thuisploeg. Coach Agic nam een time out waarna vrij snel ook Leidse scores op het bord stonden, onder andere van Lucas Kruithof, Youri Meeuwisse en Duko Bos. Aan het eind van het eerste kwart stonden de Leidse mannen één punt voor: 16-17.

In het tweede kwart kwamen de eerste scores voor Leiden van Amara Kante (driepunter) met daarna ook een driepunter van Tijmen de Haas. In dit kwart ging het gelijk op, het waren echter de tegenstanders die met een kleine voorsprong naar de kleedkamer gingen: 38-35.

In de rust werd door de coaches (Muris Agic en Dorien van Hooven zullen dit jaar het DTL-team coachen) aandacht gevraagd voor het rebounden en de nadruk gelegd op het nemen van tijd voor een aanval.

Na de rust begonnen de Leidse mannen scherp. Lucas Kruithof, Duko Bos, Jeffrey Hesseling (driepunter) en Youri Meeuwisse zorgden voor een Leidse voorsprong van 6 punten: 38-44. Daarna kwam de tegenpartij sterk terug en werd er aan Leidse zijde nog maar één keer gescoord. Het verschil aan het eind van het derde kwart was 5 punten in het voordeel van de tegenstander: 51-46.

In het vierde kwart begonnen de tegenstanders weer met een 9-0 run naar 60-46. Nezar Kanbier ging, nadat er een fout op hem gemaakt werd, geblesseerd naar de kant. Dylon Kampwart nam vrije worpen in plaats van Nezar, de eerste was raak, de tweede was helaas mis. De Leidse mannen kwamen, mede door een driepunter van Lucas Kruithof, nog terug tot 6 punten: 62-56. Er zaten inmiddels twee geblesseerde spelers en een speler met 5 fouten op de bank, waardoor het aankwam op de spelers die op dat moment nog in het veld stonden. Er werd tot het einde hard gewerkt maar de punten bleven helaas in Bemmel: 66-59.

De coaches waren niet ontevreden. Er werd hard gewerkt, spelers moeten ook nog aan elkaar wennen en het team was niet compleet.

Scores: Lucas Kruithof 17 (15 rebounds), Youri Meeuwisse 13, Duko Bos 10, Jeffrey Hesseling 8, Tijmen de Haas 6, Amara Kante 3, Nezar Kanbier en Dylon Kampwart 1.

De volgende wedstrijd is vrijdagavond 24 september in het Houtkwartier om 20.30 uur. De tegenstander is D.B.V. Rowic.