96-82

Datum: zondag 1 mei 2022 · 17:00

U22 wint van United Academy

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen United Academy (TBG Dragons) gewonnen. Via een ruststand van 47-40 werd er met ruime cijfers gezegevierd: 96-82.

In het eerste kwart gingen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden direct van start met een 7-0 run nadat Lucas Kruithof met een driepunter de eerste score op het bord had gezet. De tegenstanders konden snel weer aanhaken (7-7), wat zorgde voor een time-out van coach Muris Agic. De scores gingen om en om en halverwege het kwart stond het weer gelijk (11-11). Hierna nam Zorg en Zekerheid Leiden een kleine voorsprong onder andere door driepunters van Quincy Tjon Affo en Nezar Kanbier. Eind eerste kwart: 22-18.

In het tweede kwart ging het ook redelijk gelijk op met de scores. In dit kwart schroefden Quincy Tjon Affo, Jeffrey Hesseling, Kane van der Ven en Dylon Kampwart met vijf driepunters het aantal driepunters op. Uiteindelijk hadden de Leidse mannen aan het eind van de wedstrijd in totaal 18 driepunters gescoord (schotpercentage 43%). De voorsprong was bij rust nog steeds voor de Leidse formatie: 47-40.

Na de rust was de eerste score voor de tegenstanders, maar driepunters van Lucas Kruithof en Duko Bos zorgden voor een verschil van 11 punten (53-42). De verdediging was goed op orde en ook Kevin Jonathan zorgde voor twee driepunters in dit kwart. De altijd sterk verdedigende Kasper van Osnabrugge deed dit kwart ook mee met het driepuntsfestijn en scoorde twee driepunters, waaronder een buzzer beater. De voorsprong voor de thuisploeg was inmiddels opgelopen naar 13 punten: 70-57.

Het vierde kwart begon met een rake en een gemiste vrije worp van Kevin Jonathan, waarna hij direct een driepunter raak schoot (74-57). Het verschil van 17 punten werd door United Academy tot 9 punten teruggebracht met nog ongeveer zes minuten op de klok. Lucas Kruithof was goed bij de les en bleef scoren, waaronder zijn derde en vierde driepunter. Jamayro de Windt was ook wel in voor een driepunter. Nezar Kanbier sloot de wedstrijd af met een gemiste en een rake vrije worp: 96-82.

De volgende wedstrijd is op zondag 8 mei om 16:30 uur in Dordrecht tegen D.B.V. Rowic.

Scores: Lucas Kruithof 24 (11 rebounds), Kevin Jonathan 17, Quincy Tjon Affo 10, Jamayro de Windt 9, Kasper van Osnabrugge 8, Duko Bos 8, Dylon Kampwart 6, Kane van der Ven 5, Nezar Kanbier 4, Jeffrey Hesseling 3 en Youri Meeuwisse 2.