Datum: zondag 8 mei 2022 · 16:30
Team: U22
Locatie: Sportboulevard, Dordrecht

U22 boekt ruime zege in Dordrecht

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag in Dordrecht tegen D.B.V. Rowic. Lucas Kruithof, Jamayro de Windt, Kevin Jonathan en Quincy Tjon Affo waren er niet bij in verband met verplichtingen bij het eerste team. Ondanks de afwezigheid van de jeugdspelers van het eerste team werd ook deze wedstrijd gewonnen. Na een matig eerste kwart was de ruststand 29-49 en werd de wedstrijd met een eindstand van 64-109 afgesloten.

De sprongbal was voor Zorg en Zekerheid Leiden, waaruit Duko Bos direct de eerste punten op het scorebord zette. Heel makkelijk ging het in het eerste kwart allemaal nog niet zonder de gebruikelijke starters. De scores gingen om en om en halverwege het kwart stond het gelijk (9-9). Daarna werd een kleine voorsprong genomen door de Leidse mannen, onder andere door een drietje van Amara Kante (13-21). Een score en een driepunter van Rowic zorgden echter voor een stand van 18-21 aan het eind van het eerste kwart.

Het tweede kwart begon met scores van Ryan van Eyck, Liam van der Schalie en Kane van der Ven (18-27), waarna ook Kasper van Osnabrugge een aantal punten noteerde. De voorsprong van de Leidenaren was inmiddels opgelopen naar ruim twintig punten (20-42) en dit bleef ook ongeveer zo totdat men richting kleedkamer ging: 29-49.

Na de rust werd de voorsprong verder vergroot. Een spannende wedstrijd was het al lang niet meer, maar met zeven driepunters, waarvan drie vlak achter elkaar van Nezar Kanbier, en een dunk van Youri Meeuwisse waren er nog wel prima acties te zien. Ook verdedigend ging het beter dan in de eerste helft van de wedstrijd. Eind derde kwart: 44-84.

In het vierde kwart bleef het verschil rond de veertig punten. Dylon Kampwart was in de eerste twee kwarten nog niet tot scoren gekomen, maar scoorde in het laatste kwart 15 punten waaronder drie drietjes. Jeffrey Hesseling was meer van de assists dan van het scoren, maar ook hij scoorde nog in dit kwart zodat iedereen uiteindelijk had gescoord. De laatste score van de wedstrijd was van de topscoorder van D.B.V. Rowic die 28 punten wist te scoren. Eindstand 64-109.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 13 mei om 20.30 uur in het Houtkwartier. De tegenstander is Amstel State.

Scores: Dylon Kampwart 20, Kasper van Osnabrugge 19, Liam van der Schalie 16, Kane van der Ven 12, Nezar Kanbier 11, Duko Bos 11, Amara Kante 9, Ryan van Eyck 5, Youri Meeuwisse 4 (11 rebounds) en Jeffrey Hesseling 2.