Datum: vrijdag 13 mei 2022 · 20:30
Team: U22
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U22 wint na sterk vierde kwart

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen vrijdagavond tegen Amstel State uit Amsterdam. Via een ruststand van 37-34 werd na een sterk vierde kwart gewonnen met 75-61.

De sprongbal was voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar de tegenstanders scoorden de eerste punten middels een driepunter. Door een driepunter van Jamayro de Windt stond het weer gelijk (3-3), echter de verdediging was nog niet goed op orde bij de Leidse mannen aan het begin van dit kwart. De verdediging werd beter toen Gabor Szitas door coach Muris Agic het veld in werd gestuurd. Met nog drie minuten in het eerste kwart (8-11) zorgden alleen Jeffrey Hesseling met een rake vrije worp en Kasper van Osnabrugge nog voor 3 punten, maar door de tegenpartij werden nog 4 punten gescoord. Eind eerste kwart 11-15.

In het tweede kwart werd er beter verdedigd en geduldiger gespeeld in de aanval. Duko Bos wist in dit kwart 12 van zijn totaal van 14 punten te scoren. Halverwege het kwart was de voorsprong zes punten, maar Amstel State bleef wel steeds aanhaken en bracht de achterstand terug naar twee punten: 36-34. Met een rake vrije worp bracht Nezar Kanbier de ruststand op 37-34.

Na de rust voorkwam Youri Meeuwisse met een fraai block een score van de tegenpartij, maar de Leidenaren wisten het netje aan het begin van het derde kwart nauwelijks te vinden. Coach Muris Agic nam bij een stand van 39-42 een time-out om zijn mannen weer bij de les te krijgen. Dit had helaas nog niet het gewenste effect, want veel werd er niet meer gescoord en de inmiddels opgelopen achterstand werd groter. Eind derde kwart 47-54.

In het begin van het vierde kwart was de achterstand in korte tijd omgezet naar een kleine voorsprong door scores van Jamayro de Windt, Quincy Tjon Affo en Liam van der Schalie: 59-57. Amstel State verzilverde daarna twee vrije worpen, waardoor het weer gelijk stond (59-59). Vanaf dat moment kwam de Leidse ploeg eindelijk in de juiste flow en was niet meer te stoppen. Jamayro de Windt en Quincy Tjon Affo zorgden voor de laatste 14 punten. Kasper van Osnabrugge stond zoals altijd weer ijzersterk te verdedigen, maar moest wel vlak voor het einde van de wedstrijd het veld verlaten na zijn vijfde fout. Mede door zijn sterke verdediging kwamen er slechts 7 punten in het vierde kwart bij voor de tegenpartij. Eindstand 75-61.

Scores: Jamayro de Windt 22, Kasper van Osnabrugge 15, Duko Bos 14, Liam van der Schalie 13, Quincy Tjon Affo 8, Nezar Kanbier 2 en Jeffrey Hesseling 1.