Voor Zorg en Zekerheid Leiden U16 stond afgelopen zondag stond de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Binnenland U18, dat uitkomt in de Tweede Divisie, kwam op bezoek in het Houtkwartier. Wederom een fysiekere tegenstander. De Leidse ploeg sloot de voorbereiding af met een century: 111-60.

De Leidse jongens vlogen uit de startblokken. Mede doordat het team veel aanvallende rebounds en steals pakte in de openingsfase, stond er na drieënhalve minuten spelen een stand van 14-0 op het bord. Mede door een goede verdediging kon Binnenland U18 pas na negen minuten spelen zijn eerste score op het bord zetten. Dit bleek later ook de enige score dit kwart van de jongens uit Barendrecht. De Leidenaren domineerde op alle fronten, wat resulteerde in een stand van 28-2 aan het eind van het eerste kwart.

Halverwege het tweede kwart had het team een kleine terugval. Het spel was slordig en de ploeg leed iets te veel balverlies. Een time-out was nodig om de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. Dit lukte, want in de laatste vier minuten voor rust werd de verdediging opnieuw aangetrokken. Dit zorgde er voor dat er in deze periode tot rust slechts 2 punten werden toegelaten. Beide teams zochten de kleedkamer op met een stand van 51-16

In het derde kwart lieten de Leidenaren zien ook van afstand te kunnen schieten. Zeven van de twaalf pogingen van achter de driepuntslijn vlogen feilloos door het netje. Deze schoten kwamen maar liefst van vier verschillende Leidse spelers. Op deze manier kon Zorg en Zekerheid Leiden U16 nog verder uitlopen.

Het laatste kwart werd begonnen met een 84-33 voorsprong. Het leek alsof Zorg en Zekerheid Leiden U16 dat wel genoeg vond. De gemakzucht leek er ergens in te zijn geslopen. Dit resulteerde in te makkelijke scores van de tegenstander, waardoor het laatste kwart gelijk eindigde. De wedstrijd werd uiteindelijk met maar liefst 111-60 gewonnen!

Na afloop heeft het team de voorbereiding afgesloten door gezamenlijk te bowlen en te eten.

Reactie van coach Wouter Hoogeveen: “Ik ben erg tevreden met de stappen die we tot dusver maken als team. Op de aspecten waar we de afgelopen weken veel aandacht aan hebben besteed als team, is een duidelijke groei te zien. Wel zien wij als coachingstaff graag dat we 40 minuten lang leren domineren en alles uit de wedstrijd halen. Dat we het laatste kwart niet dezelfde focus en energie hebben geleverd als de eerste drie kwarten, kunnen we als leerpunt meenemen. Wel kan ik zeggen dat wij klaar zijn voor de competitie. “