Datum: zaterdag 26 oktober 2019 · 15:30
Team: U16
Locatie: De Driesprong, Barendrecht

U16 moeiteloos langs Binnenland

Nadat Zorg en Zekerheid Leiden U16 een prachtige trip naar Griekenland had gemaakt, mocht het dit weekend aantreden tegen Binnenland. De ploeg uit Barendrecht staat zesde in de eredivisie, dus het is een niet te onderschatten ploeg. Het was de zesde wedstrijd in negen dagen. Dit was te zien. Desondanks won het team vrij eenvoudig met 38-108 in Barendrecht.

Zorg en Zekerheid Leiden knalde uit de startblokken. Nadat Binnenland de eerste score in de wedstrijd had genoteerd, zetten de Leidse jongens, mede door twee driepunters, direct een 0-10 run neer. Binnenland vluchtte hierdoor in een time-out. Na die minuut overleg was het spel ineens heel stroperig. Zorg en Zekerheid Leiden U16 had veel turnovers uit de passing en was niet altijd even scherp in de verdediging. Bij een stand van 8-17 zetten de Leidenaren het gas nog eens open om het kwart af te sluiten met een 12-27 voorsprong.

Het beeld dat te zien was in het eerste kwart, was ook zichtbaar in het tweede kwart. Ook in dit kwart waren de Leidenaren niet altijd even scherp, wat leidde tot te veel balverlies. Desondanks kon Zorg en Zekerheid Leiden zijn voorsprong gestaag uitbouwen naar een ruststand van 22-52. Waar in de eerste helft niks op aan te merken was, waren de schotpercentages. Het team schoot 69% tweepunters en 44% driepunters. Alleen een percentage van 50% vrijeworpen moest beter.

In de beginfase van de tweede helft was het een gelijk opgaand wedstrijdbeeld. Er werd over en weer gescoord tot een score van 29-58. Na deze ietwat rommelige fase pakten de Leidenaren de goede draad toch weer op. Het team kon hierdoor zijn voorsprong uitbouwen naar een tussenstand van 34-79 aan het eind van het derde kwart.

De verdediging werd het laatste kwart nog eens extra aangetrokken. Zorg en Zekerheid Leiden pakte in dit slotkwart maar liefst 10 steals. Binnenland wist overigens sowieso slechts 4 punten te scoren dit kwart. Zo ging de Leidse ploeg met een 38-108 overwinning weer huiswaarts.

Volgende week staat de ploeg de nummer twee uit de competitie, Basketbal Academie Limburg uit Weert, te wachten. Hier kan Zorg en Zekerheid U16 ook tegen dit formaat ploegen te laten zien wat het in huis heeft. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 november om 12:30 in het Houtkwartier.

Na afloop gaf hoofdcoach Wouter Hoogeveen aan dat het zichtbaar was dat het team iets vermoeid oogde. “Dit is niet gek, aangezien dit de zesde wedstrijd in negen dagen was. Desondanks vind ik dat we het goed hebben opgepakt binnen onze mogelijkheden. Volgende week staat de topper tegen BAL op het programma. Hier kijken wij als team erg naar uit en hopen op jullie support.”