Nu de rook op alle velden is opgetrokken, kan de rekening van de eerste ronde van de FIBA Europe Cup worden opgemaakt. Zorg en Zekerheid Leiden blijft actief op de Europese velden. Vanaf 12 december staan er weer zes wedstrijden op de rol.

In de tweede ronde van de FIBA Europe Cup wordt er gespeeld in vier groepen van vier. De nummer één en twee gaan door naar de volgende ronde. Tevens sluiten dan acht afvallers uit de Basketball Champions League aan om het totaal aantal teams op zestien te brengen. Vanaf dat moment wordt er alleen thuis en uit gespeeld en wordt er niet meer met groepen gewerkt.

Zorg en Zekerheid Leiden bevindt zich in groep L. Daarin komt de Leidse ploeg twee oude bekenden tegen. In het seizoen 2013/2014 nam Zorg en Zekerheid Leiden deel aan de EuroChallenge en speelde daarin zowel tegen Bakken Bears (Denemarken) als Kataja Basket (Finland). Saillant detail: Kenneth Simms kwam afgelopen seizoen nog uit voor Kataja Basket en kan ongetwijfeld wat informatie doorspelen.

In Leiden werd er in de openingswedstrijd met 61-62 verloren van de Denen. In Joensuu was Kataja Basket met 77-63 te sterk voor Zorg en Zekerheid Leiden. Daarna volgden nog twee overwinningen. In Aarhus werd Bakken Bears met 79-81 geklopt. Op de laatste speeldag won Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis met 72-58 van Kataja Basket.

Voor de derde tegenstander kan Rolf Franke informatie gaan halen bij Ivica Skelin. New Heroes moest twee keer zijn meerdere erkennen in het Russische Avtodor Saratov.

Zodra het wedstrijdschema definitief beken is, wordt dat hier gepubliceerd.


Eredivisie EuroCup

Meer nieuwsberichten