Zorg en Zekerheid Leiden reist vrijdag opnieuw af naar Leeuwarden. Dit keer niet voor het bekertoernooi, zoals op 18 december, maar nu voor het Nederlandse deel van de BNXT League. Zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Aris Leeuwarden heeft drie keer verloren, dus wordt er gestreden om de tweede plaats in de rangschikking. Het duel begint om 20.00 uur.

Aris Leeuwarden is aan een goed seizoen bezig. De Friese formatie van coach Vincent van Sliedregt staat momenteel op een derde plaats en is een serieuze kandidaat om zich te kwalificeren voor de Elite Gold (dan moet je dus bij de eerste vijf horen). Tot nu toe heeft Aris alleen verloren van Yoast United, Zorg en Zekerheid Leiden en Heroes Den Bosch. Daar tegenover staan overwinningen op Donar, Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Zorg en Zekerheid Leiden staat ook op drie nederlagen (twee keer Heroes Den Bosch en één keer Landstede Hammers). Van Aris Leeuwarden heeft de Leidse formatie drie keer gewonnen. In competitieverband werd het op 5 november 87-70. Eind december troffen beide ploegen elkaar in de kwartfinale van het bekertoernooi. In Leeuwarden werd het 74-83, enkele dagen later in Leiden 100-66.

Die uitslagen wekken de indruk dat Zorg en Zekerheid Leiden in staat moet zijn om de Friezen in Leeuwarden te kloppen. Toch moet de Leidse ploeg op z’n tellen passen. Bij Aris Leeuwarden lopen spelers rond die op sommige dagen nauwelijks af te stoppen zijn. Zorg en Zekerheid Leiden is er tot nu toe telkens in geslaagd Keevan Veinot en Kaleb Warner in bedwang te houden, en dat zal vrijdag weer nodig zijn. Daarnaast heeft Aris Leeuwarden recent Cameron Satterwhite ingeruild voor Kahron Ross. Het is de vraag of de Amerikaanse guard vrijdag al inzetbaar zal zijn.

Zorg en Zekerheid Leiden nam na afgelopen weekend afscheid van Wesley Alcegaire. Er is nog geen vervanger aangetrokken, wat dus betekent dat coach Doug Spradley zal moeten schuiven met zijn opstelling. Bovendien is het nog maar afwachten of Deion Hammond al inzetbaar zal zijn. Tot aan afgelopen weekend had de Amerikaan alleen wat geschoten op trainingen. Bij een Leidse zege is er nog maar één overwinning nodig om zeker te zijn van deelname aan de Elite Gold en verderop in het seizoen de Nederlandse play-offs.


ArisLeeuwarden BNXT_League Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten