Het team is compleet, de trainingen zijn begonnen en het wedstrijdschema is bekend. Wat iedereen nu natuurlijk wil weten is wat de mogelijkheden zijn voor het publiek.

Het goede nieuws is dat we goedkeuring hebben van de gemeente en Veiligheidsregio Midden Nederland voor een protocol dat ons in staat stelt toegang te bieden aan ongeveer 600 toeschouwers.

Het slechte nieuws is natuurlijk dat met 600 toeschouwers we per wedstrijd gemiddeld 1000 minder toeschouwers zullen hebben in de Vijf Meihal.  Dit is een enorme financiële aderlating voor de club.

Met deze kennis in huis heeft het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de volgende moeilijke beslissingen moeten nemen:

1)      Afspraken met businessclubleden over het aantal zitplaatsen zullen worden gehonoreerd. Onze sponsoren zijn de financiële levensader van de club en dus is het logisch dat we contractuele afspraken nakomen.

2)      Er zullen geen seizoenskaarten worden verkocht. Met het geringe aantal beschikbare plekken willen we proberen toch zoveel mogelijk supporters de kans geven een keer een wedstrijd bij te wonen.

3)      Supporters die het afgelopen seizoen een seizoenkaart hebben aangeschaft krijgen voorrang en 10% korting bij het reserveren van tickets voor de wedstrijden.

4)      Plaatsen die niet door de sponsoren of seizoenkaarthouders van afgelopen jaar worden gereserveerd zullen 48 uur voor de tip off van de wedstrijd beschikbaar worden gemaakt voor de vrije verkoop.

5)      We zijn genoodzaakt de toegangsprijzen te verhogen. Als club hebben we zoveel mogelijk bezuinigd op onze uitgaven maar onze inkomsten krijgen een harde klap door de beperkte mogelijkheden met de kaartverkoop.

6)      Er is een serie van huishoudelijke maatregelen opgesteld waar alle bezoekers van de wedstrijden in de Vijf Meihal rekening mee zullen moeten houden. Deze maatregelen zullen binnenkort worden gepubliceerd.

TEAMWORK IS KEY

Met elkaar zullen we moeten beseffen dat het een voorrecht is dat er Eredivisie basketbal gespeeld wordt in deze bizarre tijden. Samen zullen we er voor moeten zorgen dat we ons aan de regels houden en ook de verantwoordelijkheid nemen om de maatregelen die worden ingesteld na te leven. Gebeurt dit niet dan loopt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de kans op boetes of wordt wellicht zelfs het recht om met publiek te mogen spelen ontnomen, en dan zijn er alleen maar verliezers.

We hopen en rekenen op jullie begrip en steun gedurende deze uiterst gecompliceerde omstandigheden. We zijn dankbaar dat er gespeeld mag worden en dat er, weliswaar gelimiteerd, toeschouwers bij de wedstrijden van ZZ Leiden aanwezig mogen zijn.

Laten we er een mooi seizoen van maken!


Bestuur Eredivisie

Meer nieuwsberichten