Zorg en Zekerheid Leiden is deze zaterdag om 20.00 uur gastheer van Donar. Met de Groningse ploeg heeft Zorg en Zekerheid Leiden de nodige potjes uitgevochten, tot aan memorabele finales aan toe. Donar staat momenteel drie nederlagen achter op de Leidse formatie en verloor in Groningen ook al van de ploeg uit Leiden. Reden voor Donar om zaterdag weer eens te winnen van Zorg en Zekerheid Leiden.

Dat laatste is al een tijdje niet voorgekomen. De laatste Leidse nederlaag tegen Donar dateert van 23 november 2019. Donar was toen in de Vijf Meihal met 72-80 te sterk. Sindsdien heeft Zorg en Zekerheid Leiden al vijf competitieduels op rij gewonnen van de tegenstrever uit het noorden van het land.

De laatste keer was op 19 december 2021. In Groningen werd het toen 63-92. In die wedstrijd schoot Maarten Bouwknecht de lichten uit. De door Donar opgeleide guard tekende voor 26 punten en miste geen van zijn zeven doelpogingen (vijf driepunters) en zeven vrije worpen. Asbjørn Midtgaard was in dat duel ook goed voor 20 punten.

Donar mag dan een minder seizoen draaien, maar in de Nederlandse competitie staan de Groningers nog altijd op een gedeelde derde plaats met Landstede Hammers en is het bereiken van de halve finale van het nationale bekertoernooi al bijna zeker. In Europa stelde Donar wel teleur. Een en ander heeft ook te maken met het wegvallen van spelverdeler Austin Luke. Bovendien heeft Thomas Koenis ook al een tijdje niet mee kunnen spelen.

Veel werk moet dan ook komen van het buitenlandse quintet Lotanna Nwogbo, Amanze Egekeze, Jimmy Gavin, Marquis Addison en Henry Caruso. In het duel in Groningen kwam Gavin tot 15 punten, Nwogbo noteerde 11 punten. Donte Thomas, die in december was aangetrokken, was in het duel tegen Zorg en Zekerheid Leiden geen factor. Goede Nederlandse inbreng komt van Willem Brandwijk en Leon Williams.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het wel weer prettig om tegen een Nederlandse topploeg te spelen. Donar is immers andere koek dan The Hague Royals. Er is helaas nog steeds geen ruimte om publiek toe te laten, dus je bent weer aangewezen op de livestream via BNXT TV en Sleutelstad TV.


BNXT_League Donar Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten