Zorg en Zekerheid Leiden komt nog twee keer in actie in het Nederlandse deel van de BNXT League. Twee uitwedstrijden die niet helemaal naast de deur liggen. Op donderdagavond (aanvang 20.00 uur) reist de Leidse ploeg af naar Bemmel om het op te nemen tegen Yoast United. Twee dagen later rijdt de spelersbus naar Leeuwarden voor een uitwedstrijd tegen Aris, aanvang 19.00 uur.

Vooraf zou je kunnen zeggen dat er voor de ploegen niets meer op het spel staat, maar dat is natuurlijk nonsens. Niemand gaat de punten cadeau geven, want die tellen straks gewoon mee in de Elite Gold (voor Zorg en Zekerheid Leiden) en Elite Silver (Yoast United en Aris Leeuwarden). Er zal dus twee keer strijd geleverd worden.

Zowel Yoast United als Aris Leeuwarden heeft lang de hoop gekoesterd om Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball af te troeven in de race voor de vijfde plaats. De ploeg uit Bemmel liet het liggen door te verliezen van Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam. Aris Leeuwarden had woensdag moeten winnen van Donar om nog kans te maken, maar dat lukte niet. Bovendien hadden de Friezen dan ook nog zaterdag moeten winnen van Zorg en Zekerheid Leiden. Beide ploegen spelen dus verder in de Elite Silver, waar de beste Nederlandse ploeg zich nog kan plaatsen voor de nationale play-offs.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde al vroeg in het seizoen tegen Yoast United, de club van Paul Vervaeck. Op zondag 26 september werd het in de Vijf Meihal 104-82 voor de Leidse formatie, die aan het begin van het laatste kwart nog een voorsprong genoot van 29 puntgen. Arunas Mikalauskas was in dat duel goed voor 23 punten. Duane Wilson was, zoals wel vaker, topscorer aan Bemmelse zijde met 17 punten.

Aris Leeuwarden was op woensdag 22 december te gast in de Vijf Meihal. Tot halverwege het derde kwart deed de Friese formatie prima mee, maar daarna was het over en uit. Zorg en Zekerheid Leiden hiel de turbo erop en denderde door naar een 114-68 overwinning. Jhonathan Dunn tekende voor 22 punten, Worthy de Jong deelde 11 assists uit. Het Friese weerwerk kwam van George Brock (17 punten). José Dimitri Maconda, de startende spelmaker van de Friezen, ontbrak zowel zondag als woensdag tegen Donar.

Zorg en Zekerheid Leiden sluit de Domestic Round minimaal als tweede af. Ook bij twee nederlagen is de ploeg van coach Geert Hammink niet meer in te halen door Donar en Landstede Hammers. Een eerste plaats kan alleen nog gebeuren, wanneer de Leidse ploeg deze twee duels wint en Heroes Den Bosch zaterdag in eigen huis onderuit gaat tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Dat laatste lijkt niet waarschijnlijk, al hebben de Rotterdammers eerder in het seizoen wel van Heroes Den Bosch weten te winnen.


ArisLeeuwarden BNXT_League Eredivisie YoastUnited

Meer nieuwsberichten