Zorg en Zekerheid Leiden speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd in het Nederlandse deel van de BNXT League. In de Vijf Meihal wordt om 20.00 uur aangetreden tegen Yoast United. De ploeg uit Bemmel ging afgelopen zondag in eigen huis met 79-86 onderuit tegen Basketbal Academie Limburg.

Yoast United is bezig aan het vierde seizoen op het hoogste niveau. De afgelopen twee seizoenen stond Paul Vervaeck voor de groep, maar hij heeft het stokje nu overgedragen aan zijn assistent Jeroen van Vugt. Vorig seizoen slaagde Yoast United er in om in de Vijf Meihal met 72-80 te winnen van Zorg en Zekerheid Leiden. De vier andere ontmoetingen eindigden allemaal in zeges voor de Leidse formatie.

Yoast United heeft de nodige wijzigingen ondergaan. De buitenlandse krachten van afgelopen seizoen zijn elders gaan spelen. Ike Nweke, C.J. Keyser jr. en Bernie Andre zijn de nieuwe buitenlandse krachten van Yoast United. Powerhouse Nweke liet zich gelden tegen BAL met 21 punten en 9 rebounds. Spelmaker Keyser jr. tekende voor 17 punten. Andre bleef met een blessure aan de kant en dat gold ook voor Mike Schilder.

Roel van Overbeek is binnengehaald voor de guardpositie. Hij wordt bij Yoast United herenigd met Wietze Nossek. Samen speelde het duo jaren voor BAL. Florian Rijkers is van Heroes Den Bosch overgekomen. De 18-jarige center kwam bij Heroes Den Bosch nauwelijks in actie. In zijn eerste wedstrijd bij de ploeg uit Bemmel tekende de 2.08 meter lange Rijkers voor 6 punten en 7 rebounds. Nweke, Keyser jr., Van Overbeek en Nossek kregen in de startende vijf gezelschap van Bart van Schaik.

Zorg en Zekerheid Leiden kende een soepele opening. In Den Helder werd met speels gemak gewonnen van de Suns: 65-100. Alex Gross kon zich onder de borden heerlijk uitleven en finishte met 18 punten (8 uit 8 schot). Tajion Jones werd overigens topscorer met 19 punten. Jibbe Sicking was goed voor 11 punten. Lucas Kruithof (100% schot) en Stan van den Elzen zaten ook in de dubbele cijfers met 10 punten. Maarten Bouwknecht deelde maar liefst 9 assists uit en voert daarmee het assist-klassement van de BNXT League aan.

Wil je dan (hopelijk) echt de laatste wedstrijd in de oude, vertrouwde Vijf Meihal meemaken? Koop dan snel hier je kaartje en beleef het einde van deze hal waar zoveel herinneringen liggen.


BNXT_League Eredivisie Preview Thuiswedstrijd YoastUnited

Meer nieuwsberichten