Bij de loting voor de Basketball Cup is Zorg en Zekerheid Leiden gekoppeld aan Yoast United. De kwartfinale van het bekertoernooi gaat over twee wedstrijden Yoast United mag eerst thuis spelen. En dat is waar Zorg en Zekerheid Leiden voor de BNXT League komende zondag ook naartoe moet.

De loting werd vanmiddag verricht door Stefan Wessels. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden de halve finale bereiken, die ook over twee wedstrijden gaat, dan stuit de regerend bekerhouder op de winnaar van het duel tussen Basketbal Academie Limburg en Heroes Den Bosch. In de andere helft gaat de ene serie tussen Donar en Landstede Hammers, de tweede serie gaat tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en LWD Basket. De laatstgenoemde ploeg speelt de tweede wedstrijd thuis.

In principe vinden de kwartfinales plaats op, 15, 16 en/of 17 december. De uiteindelijke finale staat gepland voor zondag 24 maart. Zodra de speeldagen en aanvangstijdstippen bekend zijn, wordt dat hier op de site bekend gemaakt.

Deze zondag treft Zorg en Zekerheid Leiden dus ook al Yoast United. De wedstrijd begint zondag om 16.00 uur. Beide ploegen kwamen op 30 september ook al tegen elkaar uit. De Leidse ploeg won dat allerlaatste duel in de Vijf Meihal met 102-58. Het was een wedstrijd die bij voorbaat al geen wedstrijd was. Yoast United moest het stellen zonder Mike Schilder, C.J. Keyser jr., Bernie Andre, oftewel drie beoogde starters in de formatie van coach Jeroen van Vugt. Overigens heeft Andre geen wedstrijd gespeeld voor Yoast United. Vanwege familieomstandigheden keerde hij huiswaarts. Hij is inmiddels vervangen door Samuta Avea.

Topscorer van de ploeg is C.J. Keyser jr. Hij is gemiddeld goed voor 18.3 punten, 1.9 rake driepunters, 4.0 assists, 3.5 rebounds en 1.8 steals. Tweede scorer bij Yoast United is de sterke Ike Nweke, die gemiddeld 16.4 punten en 6.6 rebounds noteert. Samuta Avea heeft pas twee wedstrijden achter de rug. Daarin tekende de smalle forward gemiddeld voor 15 punten en 8.5 rebounds. Ook Bart van Schaik is gemiddeld goed voor een score in de dubbele cijfers: 11.8 punten per wedstrijd.

Het zal zondag dus wel een heel andere wedstrijd worden dan dat duel van 30 september.


BasketballCup Bekertoernooi BNXT_League Eredivisie Preview YoastUnited

Meer nieuwsberichten