Voordat Zorg en Zekerheid Leiden op vrijdag 24 september aan de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch, staan er nogal wat wedstrijden op het programma. In elk geval vier oefenwedstrijden, twee duels voor twee SuperCups en minstens één wedstrijd in de kwalificatiereeks voor de Basketball Champions League.

De eerste oefenwedstrijd staat op de rol voor zaterdag 28 augustus. De Leidse ploeg neemt het dan in Mechelen op tegen Kangoeroes Basket. Dit duel begint om 16.00 uur. Ook op woensdag 1 september wordt er in België gespeeld. In Battice wordt er dan om 20.00 uur aangetreden tegen Spirou Charleroi.

De eerste keer dat Zorg en Zekerheid Leiden in de eigen Vijf Meihal aantreedt, is in de derde oefenwedstrijd op zondag 5 september. Als slotstuk van de Open Dag wordt er vanaf 16.00 uur gespeeld tegen Landstede Hammers. Een dag later, maandag 6 september, wordt er opnieuw een oefenpot gespeeld tegen Landstede Hammers, maar dit keer in Zwolle. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur.

Op zaterdag 11 september vindt de officiële start plaats van de BNXT League. De beide landskampioenen – Filou Oostende en Zorg en Zekerheid Leiden – nemen het dan vanaf 20.00 uur in de Bossche Maaspoort tegen elkaar op voor de BNXT SuperCup.

Daarna verplaatst de Leidse ploeg zich naar het Italiaanse Treviso voor de kwalificatiereeks voor de Basketball Champions League. Zorg en Zekerheid Leiden opent op maandag 13 september de jacht op een plekje in het hoofdtoernooi. Daarvoor zal als eerste Belfius Mons-Hainaut, de nieuwe ploeg van Emmanuel Nzekwesi, verslagen moeten worden. Het aanvangstijdstip is op dit moment nog niet bekend.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden dit duel winnend afsluiten, dan is de volgende kwalificatiewedstrijd op woensdag 15 september. In het geval de Leidse ploeg ook dan nog overeind blijft, dan is de formatie van coach Geert Hammink één wedstrijd verwijderd van deelname aan de Basketball Champions League. Dat wordt dan beslist op vrijdag 17 september.

De laatste wedstrijd voor de start van de nieuwe competitie is de strijd om de Nederlandse SuperCup. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het daarin op tegen Basketbal Academie Limburg, de bekerwinnaar van afgelopen seizoen. Dit duel vindt op zondag 19 september plaats in de Vijf Meihal, aanvang 15.00 uur.

Het is het streven om de wedstrijden in de Vijf Meihal met publiek af te werken. Of dit daadwerkelijk het geval is, zal afhangen van de op dat moment geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

Overigens staat de eerste thuiswedstrijd voor de competitie gepland voor zondag 26 september. Om 15.00 uur wordt dan de strijd aangebonden met Yoast United uit Bemmel.


BNXT_League ChampionsLeague Eredivisie Oefenschema SuperCup

Meer nieuwsberichten