Bart Kriek moet jaarlijks in de eerste weken van augustus een paar keer naar Schiphol om nieuwe spelers op te halen. Zo was de teammanager van het vlaggenschip van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen donderdag weer op de luchthaven te vinden. Dit keer om Arunas Mikalauskas af te halen en mee te nemen naar Leiden.

De uit Litouwen afkomstige forward, die eerder in Nederland speelde voor Aris Leeuwarden en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, heeft zijn intrek ingenomen in een appartement. Op een steenworp afstand van het appartement waar Jhonathan Dunn en Maarten Bouwknecht zijn ondergebracht.

In 23 wedstrijden voor de Rotterdamse formatie (inclusief play-offs) stond Mikalauskas afgelopen seizoen gemiddeld bijna 33 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 18.9 punten (63.5% tweepunters, 30.1% driepunters, 70.2% vrije worpen), 7.1 rebounds, 4.3 assist en 2.0 steals per wedstrijd. Het leverde hem een uitverkiezing op in het uit vijf spelers bestaande All*Star Team van de Dutch Basketball League.

“Arunas Mikalauskas is een mooie toevoeging aan ons team”, stelt hoofdcoach Geert Hammink. “Arunas heeft een niet zo vaak voorkomende combinatie van lengte en guard skills. Hij heeft in de Dutch Basketball League bewezen een gevaarlijke speler te zijn die jaar na jaar beter wordt. Hij is nog jong en we gaan kijken of hij nóg een stap kan maken, nu ook internationaal en in de BNXT League. Ik heb daar het volste vertrouwen in.”


ArunasMikalauskas Eredivisie

Meer nieuwsberichten