Het was een lange reis om weer naar Nederland terug te keren, maar eentje die voor Carrington Love heel wat waard was. Voor de 1.86 meter lange guard voelde het binnenrijden van Leiden vanmiddag als thuiskomen. In het seizoen 2017-2018 maakte de Amerikaanse guard al furore voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 26-jarige Love is voor de rest van het seizoen door de Leidse club vastgelegd.

De vlucht van de Verenigde Staten naar Schiphol ging beslist niet van een leien dakje. Eigenlijk had Love een dag eerder moeten vliegen, maar die vlucht werd vanwege corona met een dag uitgesteld. Een dag later zat hij al aan boord, maar iedereen moest na het boarden weer even uitstappen. Eenmaal aangekomen op Schiphol bleek dat zijn bagage niet meegekomen was. Niettemin sluit Love per direct aan bij het team van coach Geert Hammink.

De van Wisconsin-Green Bay afkomstige guard stapte na een jaar Duitsland over naar Zorg en Zekerheid Leiden. Love speelde zich in het All*Star Team, All-Defense Team en voerde de ranglijst bij de steals aan. Bij de verkiezing voor Most Valuable Player eindigde de Amerikaan op de tweede plaats achter Brandyn Curry. Zijn meest memorabele score zal iedereen zich nog wel voor de geest kunnen halen: dat was de winnende driepunter in de buzzer van de vierde wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Zijn score bracht de stand tegen Landstede Basketbal op 4-0 en bezorgde de Leidse ploeg een plaats in de finale van de play-offs.

In 32 competitiewedstrijden was Love gemiddeld goed voor 17.4 punten, 6.8 assists, 4.8 rebounds en 3.0 steals. In de elf wedstrijden voor de play-offs tekende de Amerikaan gemiddeld voor 16.7 punten, 6.0 assists, 4.5 rebounds en 2.3 steals.

Zorg en Zekerheid Leiden had Love graag willen behouden, maar de spelmaker ging met coach Paul Vervaeck mee naar Kangoeroes Mechelen. Afgelopen seizoen was Love weer op de Nederlandse velden te bewonderen. Hij was ingelijfd door Donar. Maar nu is Love weer thuis!

 


CarringtonLove Eredivisie

Meer nieuwsberichten