Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is er op korte termijn in geslaagd een vervanger te vinden voor de vertrokken Desure Buie. Met Carrington Love, die vandaag een contract tekende voor de rest van dit seizoen, keert een oude bekende terug bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

“Met Carrington Love halen we een ervaren speler die zichzelf bewezen heeft in de Dutch Basketball League”, stelt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Hij noemt Leiden z’n tweede thuis en ik weet zeker dat de Leidse fans, net als de club, enthousiast zijn hem weer in het tenue van Zorg en Zekerheid Leiden te zien spelen.”

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) maakte in het seizoen 2017-2018 ook al deel uit van de selectie van de Leidse basketbalclub. Het was zijn tweede seizoen in Europa voor de van de University of Winconsin-Green Bay afkomstige Amerikaanse spelmaker. Love begon zijn Europese loopbaan in 2016 bij Kirchheim Knights. Na een goed seizoen tekende de 1.86 meter lange Love bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Love viel bij de jaarlijkse DBL-verkiezingen in de prijzen. Hij maakte deel uit van het All*Star Team, het All-Defense Team en voerde de ranglijst bij de assists aan. Bij de verkiezing voor Most Valuable Player moest hij alleen Brandyn Curry voor laten gaan.

In het reguliere seizoen was Love in 32 wedstrijden gemiddeld goed voor 17.4 punten, 6.8 assists, 4.8 rebounds en 3.0 steals. In 11 duels in de play-offs noteerde Love gemiddeld 16.7 punten, 6.0 assists, 4.5 rebounds en 2.3 steals. Zijn meest memorabele score was de winnende driepunter in de vierde wedstrijd van de play-offs tegen Landstede Basketbal, waardoor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de finale bereikte.

Paul Vervaeck nam Love mee naar Kangoeroes Mechelen, maar afgelopen seizoen keerde de Amerikaan terug naar Nederland. De guard werd aangetrokken door het Groningse Donar. In 22 competitieduels tekende Love voor gemiddeld 13.4 punten, 5.9 assists, 3.9 rebounds en 2.4 steals. In dat seizoen eindigde hij bij de steals op een tweede plaats, net achter Worthy de Jong.


CarringtonLove Eredivisie

Meer nieuwsberichten