Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat zaterdag de laatste uitwedstrijd in het Nederlandse deel van de BNXT League op het programma, de zogenaamde Domestic League. Zorg en Zekerheid Leiden neemt het om 20.00 uur in Weert op tegen Basketbal Academie Limburg.

De Limburgers maken een moeizaam seizoen door. Slechts drie van de zestien wedstrijden leverden een overwinning op. Dat was twee keer tegen Apollo Amsterdam en uiterst verrassend één keer in Zwolle tegen Landstede Hammers. Deelname aan de Elite Gold zat er al lang niet meer in. BAL zal vanaf maart de strijd aanbinden met de vijf zwakste ploegen van België.

De Limburgse formatie van Radenko Varagic zal het dan moeten stellen zonder Aleksandar Matushev en Tyler Frederick. Het contract met beide buitenlandse spelers is ontbonden en zij zijn teruggekeerd naar Bulgarije en de Verenigde Staten.

Op zaterdag 19 november kwamen beide ploegen al tegenover elkaar te staan in de Vijf Meihal. De spanning van dat duel was er al na 5 minuten af. Zorg en Zekerheid Leiden zette veel druk op de spelverdelers van BAL en liep meteen al naar 15-2 en 27-4 na 10 minuten. Aan het eind van de wedstrijd gaf het scorebord 99-43 aan.

In dat duel kwamen zeven Leidse spelers in de dubbele cijfers uit: Deion Hammond en Wesley Alcegaire hadden 15 punten, Marijn Ververs 13 en Roeland Schaftenaar 12. Maarten Bouwknecht, Erikas Venskus en Thomas Rutherford waren ieder goed voor 10 punten. Bij BAL kwam alleen Revelinio Tholel in de dubbele cijfers met 10 punten.

Voor David Collins wordt het zijn debuut in het uniform van Zorg en Zekerheid Leiden. Alle benodigde vergunningen zijn binnen, zodat de Amerikaan vanaf nu speelgerechtigd is. Het duel in Weert begint dus om 20.00 uur en is te volgen via de stream van Basketbal Academie Limburg.


BAL BNXT_League Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten