Mohamed Kherrazi is voor derde keer in de historie voor zijn verdedigende inspanningen beloond met de titel Defensive Player of the Year. De forward van Zorg en Zekerheid Leiden maakt automatisch deel uit van het All Defense Team.

De Rookie of the Year van 2010 werd ook in 2015 en 2016 onderscheiden als de beste verdediger van de Dutch Basketball League. Bovendien prijkt de naam van Kherrazi vijf keer op de Roll of Honor van het All Defense Team.

Bij de stemming verzamelde Mohamed Kherrazi 96 punten. Als tweede eindigde Kaza Kajami-Keane van Landstede Zwolle met 65 punten. Worthy de Jong, de nummer drie in het klassement, kreeg 48 punten.

Mohamed Kherrazi is de opvolger van Sean Cunningham, die vorig jaar werd geëerd als de beste verdediger van de Dutch Basketball League. Kherrazi eindigde toen als tweede.

All Defense Team

Naast Mohamed Kherrazi maken Worthy de Jong en Darius Thompson ook deel uit van het All Defense Team. De twee andere geselecteerden zijn Kaza Kajami-Keane van Landstede Basketbal Zwolle en Berend Weijs van Apollo Amsterdam.

Kajami-Keane en De Jong werden op de guardpositie gekozen, Thompson en Kherrazi als forwards, terwijl Weijs als de best verdedigende center werd beoordeeld door de stemgerechtigden. Voor het All Defense Team kregen Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi de meeste punten: beiden 33. Kherrazi kwalificeerde zich sowieso voor het All Defense Team als Defensive Player of the Year.

Kaza Kajami-Keane verzamelde 30 punten en Berend Weijs 23. De 15 punten van Darius Thompson betekende dat hij met zijn hakken over de sloot het All Defense Team haalde.

Mohamed Kherrazi werd voor de vijfde keer op rij in het All Defense Team gekozen. Voor Worthy de Jong was het de derde uitverkiezing, nadat hij de voorbije twee seizoenen had ontbroken in het All Defense Team.

Berend Weijs kreeg met zijn verkiezing in het All Defense Team de tweede persoonlijke prijs in zijn carrière: in 2013 werd hij uitgeroepen tot Rookie of the Year.


Defensive Eredivisie Kherrazi Seizoenprijs

Meer nieuwsberichten