Voor de zesde keer in de historie gaat Zorg en Zekerheid Leiden strijden om de SuperCup. Dit jaar vindt dat duel op zondag 22 september plaats in Zwolle. De Leidse ploeg, tweevoudig winnaar van de SuperCup, neemt het dan op tegen landskampioen Landstede Hammers.

Zorg en Zekerheid Leiden wist deze qua afmetingen grote cup twee keer te winnen. Dat is al weer een tijdje geleden. In 2012 en 2013 werd deze bokaal gewonnen door Donar (2011) en Den Bosch (2012) te verslaan. Drie keer greep Zorg en Zekerheid Leiden naast de prijs. In 2013 was Den Bosch in Leiden te sterk, in 2014 en 2018 stond het Groningse Donar in de weg.

De strijd om de SuperCup is een herhaling van de bekerfinale van afgelopen seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden pakte de NBB-beker door Landstede Basketbal, zoals de club toen nog heette, in Zwolle te verslaan.

De kaartverkoop voor de SuperCup is inmiddels van start gegaan. Voor supporters van Zorg en Zekerheid Leiden is een aantal kaarten beschikbaar gesteld. Deze zijn online te koop. Dat kun je hier doen. Het duel op 22 september begint om 13.30 uur.


Eredivisie LandstedeHammers SuperCup

Meer nieuwsberichten