De laatste crossborder uitwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden vindt komende zaterdagavond (aanvang 20.30 uur) plaats in Leuven. De Leidse ploeg staat op de drempel van thuisvoordeel gedurende de hele play-offs. Als Heroes Den Bosch vrijdagavond wint van Telenet Giants Antwerp, dan moet Zorg en Zekerheid Leiden minimaal een van de laatste twee wedstrijden winnen om dat te realiseren. Te beginnen dus zaterdagavond tegen Stella Artois Leuven Bears.

Op 19 maart speelden beide ploegen in Leiden tegen elkaar. In het eerste kwart wist de ploeg van Eddy Casteels nog aardig in het spoor van Zorg en Zekerheid Leiden te blijven (25-23), maar daar bleef het verweer dan ook bij. Zonder de zieke Einaras Tubutis, maar toen nog met Worthy de Jong, rende de Leidse ploeg via een ruststand van 52-40 door naar een overtuigende zege: 95-66. Arunas Mikalauskas (21 punten) en Asbjørn Midtgaard (20 punten) scoorden er flink op los. Aan Belgische zijde kwam KeVaughn Allen (17 punten) goed voor de dag. Spelmaker Joshua Heath kwam niet verder dan 4 punten.

Na de ruime nederlaag in Leiden, heeft Leuven Bears een aardige serie neergezet. Er werd gewonnen van Heroes Den Bosch (84-65 thuis), Landstede Hammers (87-61 thuis), Donar (68-72 uit) en Donar (88-83 thuis). Pas afgelopen maandag moest Leuven Bears weer een nederlaag accepteren. In Den Bosch werd met 76-74 verloren. De zegereeks ging woensdag weer verder door met 61-67 te winnen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De Bears delen nu de vierde plaats met Heroes Den Bosch en Belfius Mons-Hainaut. Voorwaar een goede prestatie van het jonge team van Casteels.

Waar Leuven Bears zaterdag aan de derde wedstrijd in zes dagen tijd begint, daar is het voor Zorg en Zekerheid Leiden pas het eerste duel sinds afgelopen zaterdag toen Filou Oostende met 87-69 werd verslagen.

In theorie kan Zorg en Zekerheid Leiden de Elite Gold van de BNXT League nog als eerste afsluiten. Dan moet de Leidse ploeg zowel van Leuven Bears (zaterdag) als Kangoeroes Basket Mechelen (volgende week vrijdag) winnen én mag Filou Oostende niet winnen van zowel Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en Donar. Belangrijker is echter thuisvoordeel in de nationale play-offs. Dat zou zelfs deze vrijdag al zo ver zijn als Heroes Den Bosch er niet in slaagt om in Antwerpen te winnen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie LeuvenBears Preview

Meer nieuwsberichten