Zorg en Zekerheid Leiden speelt deze zaterdag de derde wedstrijd uit de halve finales van de play-offs tegen Landstede Hammers. De eerste twee duels werden door de Leidse ploeg gewonnen, waardoor nog één zege volstaat om voor het tweede seizoen op rij de finale van de play-offs te bereiken. Laat dat dan maar meteen zaterdag gebeuren, want dat maakt het feestje na afloop in de business lounge alleen nog maar leuker.

De zege van donderdag in Zwolle kende nagenoeg dezelfde uitslag als de eerste wedstrijd. Het werd 79-89, waar het eerste duel in 91-79 was geëindigd. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de laatste zes punten donderdag van Landstede waren, want kort voor het einde stond het nog 73-89.

Hoewel hij dinsdag al had meegedaan aan de warming-up, was het meespelen van Worthy de Jong toch een aangename verrassing. Dat Mister ZZ Leiden anderhalve maand niet mee had gespeeld, was niet te merken. De Jong speelde bijna 24 minuten en noteerde daarin 12 punten, 3 rebounds, 6 assists, 2 steals, 1 block en 4 turnovers. Dat leidde tot een efficiency rating van 19, wat alleen overtroffen werd door Jhonathan Dunn. De Amerikaan was wederom topscorer tegen zijn oude ploeg, dit keer met 25 punten.

In de afgelopen twee duels was Lucas Kruithof de verrassende starter, maar hij doet het goed met zijn felle verdedigen. Coach Geert Hammink beloonde zijn spel gisteren met bijna 22 minuten speeltijd. Met opnieuw een drietje en verder 2 steals, 1 block en 2 rebounds doet Kruithof lekker mee.

Als alles volgens plan verloopt, maakt Arunas Mikalauskas morgen ook weer zijn opwachting in de hoofdmacht. Dat is wel zo prettig, want aan blessures heb je aan het einde van het seizoen niets. Dat is iets waar tegenstander Landstede Hammers over mee kan praten, want zij hebben gedurende het seizoen genoeg blessureleed gekend en dat is bijvoorbeeld nog terug te zien in het spel van Ralf de Pagter die zijn goede spel in het eerste deel van het seizoen nog niet heeft kunnen evenaren. Had hij in de eerste wedstrijd nog 6 punten, gisteren droeg De Pagter geen enkele score aan.

Noah Dahlman deed dat donderdag wel. De Amerikaan, die al vijf jaar bij Landstede Hammers speelt, tekende voor 30 punten tegen 68,8% schot, waarvan 19 in de eerste helft. Al met al heel wat beter dan zijn productie in de eerste wedstrijd. Naba Echols gooide er 16 in en Thorir Thorbjarnarson kwam mede dankzij vier driepunters tot 14 punten. Dragos Diculescu scoorde in het eerste duel 19 punten, maar bleef nu steken op 9 punten.

Met zes spelers die 9 punten of meer maakten, zit het met de breedte van de Leidse selectie wel goed. Het gevaar kan van alle kanten komen. Van een achterstand wordt de ploeg ook niet koud. Dat is overduidelijk een gevolg van de Europese ervaring en wedstrijden tegen sterke clubs spelen, waaronder dus ook Belgische clubs.

De wedstrijd van zaterdag begint om 20.00 uur. Komt allen de ploeg aanmoedigen en naar de finale schreeuwen door als de gebruikelijke zesde man op te treden!


BNXT_League Eredivisie HalveFinale LandstedeHammers Play-offs Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten