Na de zege afgelopen vrijdag in Zwolle, staat Zorg en Zekerheid Leiden op de drempel van de finale van de 711 Dutch play-offs. Om dat matchpoint te verzilveren, zal de ploeg van coach Doug Spradley zondagmiddag (aanvang wedstrijd 14.00 uur) voor de derde keer moeten winnen van Landstede Hammers.

Op zich levert Zorg en Zekerheid Leiden mooie prestaties. Zeker als je in ogenschouw neemt dat in de twee wedstrijden tegen Landstede Hammers Luuk van Bree alleen in de eerste wedstrijd twee minuten in actie kwam. Blijkbaar is de club er afgelopen seizoen in geslaagd om dit soort tegenslagen te verwerken. Stan van den Elzen out for the season, Maarten Bouwknecht lange tijd geblesseerd, Roeland Schaftenaar die wedstrijden moest laten lopen, Jibbe Sicking out for the season. En dan nu dus Van Bree met een hamstringblessure.

Dit vraagt het nodige van de spelers en coaches, maar telkens is er weer iemand die zich van zijn goede kant toont en een paar stappen extra weet te zetten. Waren dat afgelopen woensdag nog Tajion Jones en Brock Gardner, afgelopen vrijdag viel vooral Alex Gross in positieve zin op met 14 punten, 8 rebounds en 3 blocks.

Wat ook meespeelt, is de verdedigende druk die Zorg en Zekerheid Leiden laat zien. Zelfs met een smalle rotatie wordt er nog steeds druk gegeven en een stofzuiger als Lucas Kruithof gedijt wel in dat spelletje. Daarnaast is de teamdefense ook stukken beter. Kreeg de Leidse ploeg aan het eind van de Elite Gold drie keer klop van Belgische ploegen, waarbij de verdediging leek op de gaten van een Zwitserse kaas. Tegen Landstede Hammers loopt de teamdefense stukken beter. En als er ergens iets niet klopt (zoals de pick & rolls die dunks van Noah Dickerson opleverde), dan worden daar maatregelen voor genomen. En respectievelijk 60 en 58 punten tegen krijgen van een ploeg als Landstede Hammers is niet verkeerd.

Ook al heeft Zorg en Zekerheid Leiden een 2-0 voorsprong genomen in de halve finale, dat betekent niet dat de strijd al is gestreden. Landstede Hammers zal zeker gaan proberen om een wedstrijd in Leiden te stelen. Mogelijk keert Darius Quisenberry ook weer terug bij de Zwolse opponent, die daarmee weer een stukje dieper wordt. Aan de andere kant moeten we ook niet vergeten dat de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden door de smalle rotatie wel veel minuten moeten maken in korte tijd. Hoe mooi zou het dan zijn als de Leidse supporters, die vrijdag overigens goed hoorbaar waren in Zwolle, en andere supporters zondagmiddag de tribunes van Arena 1574 op gaan om Zorg en Zekerheid Leiden dat steuntje in de rug te geven, als een ware zesde man. Dus kom naar Arena 1574. De wedstrijd begint om 14.00 uur.


BNXT_League Eredivisie Halve_finale LandstedeHammers Play-offs Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten