Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich samen met Heroes Den Bosch, Landstede Hammers, Donar Groningen en Basketbal Academie Limburg geplaatst voor de Elite Gold. De Leidse ploeg opent de crossborder fase op 2 maart met een thuiswedstrijd tegen Spirou Basket Charleroi. Bij die Belgische formatie spelen buiten de Nederlander Nathan Kuta nog twee goede bekenden. Op de spelerslijst van Spirou Basket Charleroi komen namelijk Erikas Venskus en David Collins voor. Deze twee spelers waren vorig seizoen nog actief voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Op 16 maart reist Zorg en Zekerheid Leiden naar de Belgische kust af om aan te treden tegen Filou Oostende (20.30 uur). Een week later (23 maart) staat de thuiswedstrijd tegen Hubo Limburg United op het programma. Op 30 maart wordt er eveneens in Arena 1574 gespeeld. Tegenstander is dan RSW Liège Basket. Op zaterdag 6 april is Zorg en Zekerheid Leiden welkom in Antwerpen om het in de Lotto Arena (20.00 uur) op te nemen tegen Telenet Giants Antwerp.

Daarmee is de eerste helft van de crossborder fase afgerond. De terugwedstrijden starten op vrijdag 12 april met een uitwedstrijd in Hasselt tegen Hubo Limburg United (20.00 uur). Telenet Giants Antwerp komt op zaterdag 20 april naar Leiden toe. In speelronde 8 neemt de Leidse formatie het op vrijdag 26 april in Luik op tegen RSW Liège Basket (20.00 uur). De laatste thuiswedstrijd in de crossborder fase staat gepland voor woensdag 1 mei. Filou Oostende is dan de tegenstander. De laatste speelronde voor de crossborder fase is twee dagen later (3 mei). Zorg en Zekerheid Leiden is dan te gast bij Spirou Basket Charleroi.

De kaarten voor alle thuiswedstrijden, die steeds om 20.00 uur beginnen, zijn inmiddels te bestellen.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie

Meer nieuwsberichten