Maart en april worden drukke maanden voor Zorg en Zekerheid Leiden. Niet alleen staan er al twee wedstrijden voor de FIBA Europe Cup op het programma (in theorie kunnen dat er zes worden), maar de Elite Gold van de BNXT League vult het Leidse programma aan met nog eens tien wedstrijden.

Was in Nederland voor de laatste speeldag al duidelijk wie er naar de Elite Gold zouden gaan, in België was de laatste speeldag beslissend. Uit Nederland nemen naast Zorg en Zekerheid Leiden ook Heroes Den Bosch, Donar, Landstede Hammers en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball deel aan deze cross-border fase. Vanuit België hebben Filou Oostende, Kangoeroes Basket Mechelen, Belfius Mons-Hainaut, Telenet Giants Antwerpen en Stella Artois Leuven Bears zich gekwalificeerd.

De Elite Gold van de BNXT League gaat voor Zorg en Zekerheid Leiden op vrijdag 4 maart van start. De Leidse ploeg neemt het dan in België op tegen Kangoeroes Basket Mechelen. Dit duel, dat om 20.00 uur begint, wordt overigens live uitgezonden door Ziggo Sport.

De eerste thuiswedstrijd in de Elite Gold vindt pas in ronde drie plaats. Zorg en Zekerheid Leiden speelt namelijk op 12 maart ook nog uit tegen Belfius Mons-Hainaut, de ploeg van Emmanuel Nzekwesi. Die eerste thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 19 maart. Dan komt Stella Artois Leuven Bears, de huidige ploeg van oud-ZZ coach Eddy Casteels, naar de Vijf Meihal.

De andere thuiswedstrijden van Zorg en Zekerheid Leiden vinden plaats op 2 april (Telenet Giants Antwerpen), 16 april (Filou Oostende), 20 april (Belfius Mons-Hainaut) en 29 april (Kangoeroes Basket Mechelen). De drie nog niet vermelde uitwedstrijden staan gepland op 27 maart (Filou Oostende), 9 april (Telenet Giants Antwerpen) en 23 april (Stella Artois Leuven Bears).

Zoals eerder al vermeld moet Zorg en Zekerheid Leiden ook nog minimaal twee wedstrijden voor de kwartfinale van de FIBA Europe Cup spelen. Op 9 maart gaat de Leidse ploeg op bezoek bij Hakro Merlins Crailsheim, een week later is de Duitse formatie te gast in de Vijf Meihal. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden de halve finale weten te bereiken, dan is dat qua schema nog geen probleem. Die wedstrijden staan namelijk ingeroosterd voor 30 maart en 6 april. Anders is het wanneer Zorg en Zekerheid Leiden tot de finale doordringt, want dan moet er op 20 april en 27 april gespeeld worden. Zo ver is het echter nog lang niet.

Hoe dan ook, trek je agenda en zorg dat je bij alle thuiswedstrijden aanwezig bent. Dit zijn hele andere wedstrijden dan tegen de traditionele Nederlandse clubs. Verandering van spijs doet eten.


BNXT_League Elite_Gold Eredivisie EuropeCup FIBA

Meer nieuwsberichten