Zorg en Zekerheid Leiden speelt aankomende zaterdag om 20.00 uur de eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, een altijd lastige ploeg om te bespelen.

Zorg en Zekerheid Leiden boekte afgelopen zaterdag een eenvoudige overwinning in Den Helder. Via een paar tussensprintjes werd al snel een gat geslagen. Via een ruststand van 40-51 werd het uiteindelijk 79-105 voor de Leidse ploeg. Erikas Venskus noteerde 24 punten. Buiten de jonge Litouwer wisten nog vijf andere spelers zich in de dubbele cijfers te schieten.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de verhoudingen in het Nederlandse deel van de BNXT League dit seizoen liggen, maar het lijkt wel duidelijk dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball een tegenstander is van een ander niveau. De Rotterdamse elf vormen een uitgebalanceerd team, al is het meteen de vraag of Jeroen van der List van de partij zal zij. De oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden liet de eerste twee duels van Feyenoord in elk geval schieten om samen met Worthy de Jong 3x3 basketbaltoernooien af te werken.

Feyenoord werkte tot nu toe twee duels af. In Amsterdam werd Apollo in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 63-81 verslagen. In de tweede speelronde gingen de Rotterdammers in eigen huis ten onder tegen Landstede Hammers: 77-82. Feyenoord voerde voor rust de boventoon tegen de Hammers, maar was vanaf het derde kwart niet meer in staat om Landstede Hammers pijn te doen. De ploeg uit Zwolle scoorde na rust 55 punten en dat was coach Toon van Helfteren een doorn in het oog.

Buiten Van der List beschikt Feyenoord nog over een tweetal Nederlandse centers. Terrence Bieshaar was er afgelopen seizoen op een gegeven moment ook, maar kwam in het vorige seizoen nog niet in actie. Dat is inmiddels wel het geval. In België werd Ivo de Vreede opgepikt. Beide Nederlanders vertrokken tegen Landstede in de starting five en kwamen allebei tot 11 punten. Bieshaar pakte ook nog eens 9 rebounds. De drie Amerikanen (Shavar Reynolds, Stacy Beckton en Trey Diggs) maakten de startende vijf compleet. Mede door vijf driepunters (zijn handelsmerk) werd Diggs topscorer met 21 punten.

Van de bank kwamen verder Marijan Obad (voorheen Basketbal Academie Limburg), Isai Sow (speelde nog niet zo lang geleden voor de jeugd van BS Leiden) en Philip Metz. Pieter Buijs is nog herstellende van een zware knieblessure.

Het is zaterdag dus de eerste kennismaking sinds de oefenwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg en na de uitschakeling voor de FIBA Europe Cup. Een uitstekende gelegenheid om het team een hart onder de riem te steken.


BNXT_League Eredivisie Feyenoord Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten