Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Asbjørn Midtgaard aangetrokken. De 2.13 meter lange Deense center kwam afgelopen week nog uit voor de Orlando Magic in de NBA Summer League. De 23-jarige Midtgaard zal deze week aansluiten bij de Leidse formatie.

Asbjørn Midtgaard (geboren 20 september 1997) vertrok in de zomer van 2017 naar de Verenigde Staten. Hij had er één seizoen op het hoogste niveau in Denemarken opzitten, waar hij goed was voor 8.6 punten en 6 rebounds. Hij werd uitgeroepen tot Basketligaen Young Player of the Year.

Midtgaard werd in de Verenigde Staten ingelijfd door Wichita State, een universiteitsploeg uit de American Athletic Conference. Voor de Deense center was amper speeltijd weggelegd. Na drie jaar stapte hij over naar de universiteitsploeg van Grand Canyon, die in de Western Athletic Conference uitkomt. Dat was een goede stap. Midtgaard sloot het seizoen af met gemiddeld 14.2 punten, 9.7 rebounds en 1.3 blocks per wedstrijd. Hij had het beste schotpercentage in het college basketbal met 70,7%.

Na afloop van het seizoen werd Midtgaard uitgeroepen tot WAC Newcomer of the Year. Tevens werd hij opgenomen in het First Team All-Western Athletic Conference en het WAC All-Defensive Team. In de recent afgewerkte Summer League in Las Vegas kwam Midtgaard drie keer in actie voor de Orlando Magic. In totaal 32 minuten tekende de Deense center voor 11 punten (62,5% schotpercentage), 9 rebounds, 3 assists en 2 blocks.

“Asbjørn is al een lange tijd onze Wunschkandidat voor de 5-positie”, stelt coach Geert Hammink. “Hij heeft een goed collegejaar gedraaid onder coach Bryce Drew, die ik al wat langer ken daar Shane nog onder hem heeft gespeeld bij Valparaiso. Asbjørn is wat we nodig hebben: een grote man met skills. We zijn met z’n allen bijzonder blij dat hij gekozen heeft om zijn professionele carrière te starten bij ZZ Leiden.”

Met het aantrekken van Asbjørn Midtgaard heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu acht spelers onder contract. Worthy de Jong, Luuk van Bree en Marijn Ververs hadden nog een doorlopende verbintenis. Arunas Mikalauskas, Jhonathan Dunn, Samardo Samuels en Maarten Bouwknecht werden eerder deze zomer aangetrokken. De selectie wordt later deze week aangevuld met jonge talenten.


AsbjørnMidtgaard Eredivisie

Meer nieuwsberichten