Zorg en Zekerheid Leiden staat een zware opgave te wachten. De Leidse ploeg is voor de Basketball Cup, zoals het NBB-bekertoernooi heet, gekoppeld aan Heroes Den Bosch. De regerend bekerhouder weet dat het moet afreizen naar de Maaspoort, alleen de datum is nog niet bekend.

In de viere ronde van de Basketball Cup stromen de negen clubs uit de Dutch Basketball League in. In deze ronde wordt nog gewoon één wedstrijd gespeeld. Zorg en Zekerheid Leiden zal in Den Bosch moeten winnen om een kans te maken de beker opnieuw in het bezit te krijgen.

Recent ging Zorg en Zekerheid Leiden in Den Bosch nog fors onderuit. Na een close eerste helft werd het 109-83. Twee jaar terug schakelde de Leidse ploeg de Bosschenaren wel uit, maar toen werd er zowel uit als thuis gespeeld. De wedstrijd zou gespeeld moeten worden op 11 of 18 december, maar Zorg en Zekerheid Leiden speelt dan voor de FIBA Europe Cup.

Saillant detail: op 14 december ontmoeten beide ploegen elkaar ook al, dit keer in Leiden voor de Dutch BasketballLeague.


BasketballCup Eredivisie HeroesDenBosch NBB-beker

Meer nieuwsberichten