Komende zondag vindt in het Topsportcentrum in Almere om 13.00 uur de finale van de TOTO Basketball Cup, het Nederlandse bekertoernooi, plaats. Vorig jaar pakte Zorg en Zekerheid Leiden de titel door in Zwolle van Landstede Hammers te winnen. Welke ploeg gaat er dit jaar met de beker vandoor?

Zorg en Zekerheid Leiden staat niet in de finale. De regerend bekerhouder moest in de halve finale Heroes Den Bosch voorrang verlenen, al was daar wel een verlenging in de tweede wedstrijd voor nodig. Landstede Hammers staat opnieuw in de finale. De ploeg uit Zwolle rekende in de halve eindstrijd af met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

Beide ploegen hebben elkaar dit seizoen twee keer getroffen in het Nederlandse deel van de BNXT League. In beide gevallen ging de winst naar Heroes Den Bosch. Op 15 oktober pakte de ploeg uit Den Bosch de winst in Zwolle: 71-75. Op 9 december werd het in Den Bosch 67-59.

Hoewel Heroes Den Bosch beide duels wist te winnen, waren de marges zeker niet ruim. Dat belooft dus nog wel wat voor de finale. Beide ploegen hebben echter wel te maken met de nodige blessures en wellicht gaat dat de doorslag geven.

Zo ontbrak Noah Dickerson al enige tijd bij Landstede Hammers en afgelopen weekend was ook Darius Quisenberry (op de foto van Christian Aarts wordt hij achtervolgd door Jito Kok en Austin Price) niet inzetbaar bij de ploeg van Jean-Marc Jaumin.

Bij Heroes Den Bosch is Thomas van der Mars er al weer een tijdje bij en werd het contract van Ralf de Pagter tot het einde van het seizoen verlengd. Dat kan Heroes Den Bosch goed gebruiken, want Emmanuel Akot was (tijdelijk) huiswaarts gekeerd. Tegen Spirou Basket Charleroi deden ook Austin Price en Keime Helfrich niet mee.

Tickets voor de finale kun je kopen in de Basketball Nederland Ticketshop.


BasketballCup Bekerfinale Bekertoernooi Eredivisie HeroesDenBosch LandstedeHammers

Meer nieuwsberichten