April wordt weer een druk maandje voor Zorg en Zekerheid Leiden. Er staan maar liefst tien competitiewedstrijden en één duel voor de play-offs in april op het programma. Deze drukke maand wordt morgen afgetrapt tegen Basketball Academie Limburg.

Met de NBB-beker op zak neemt Zorg en Zekerheid Leiden het op tegen de ploeg uit Weert. Basketball Academie Limburg heeft momenteel vier van de 29 wedstrijden gewonnen en staat daarmee op de laatste plaats. In theorie kunnen de Limburgers de play-offs nog halen, maar daar gelooft niemand meer in. Immers, tien punten inhalen op de nummer acht in zeven wedstrijden is ondoenlijk. Zeker als je ook nog op bezoek moet bij de drie bovenste ploegen.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de drie wedstrijden tegen Basketball Academie Limburg niet al te veel moeite gehad om tot een zege te komen. Eigenlijk was de eerste ontmoeting met de Limburgers nog het meest lastig, want pas in het derde kwart vloog de Leidse ploeg voorbij de formatie van Radenko Varagic. Het werd in de openingswedstrijd van de competitie 65-82.

In de twee daaropvolgende duels waren de verschillen groter. Zorg en Zekerheid Leiden won eind november de thuiswedstrijd met 100-73. De tweede pot in Weert, 27 januari van dit jaar, werd met 55-97 gewonnen. Al mag vermeld worden dat de Limburgers het toen moesten stellen zonder Tony Washington, Elay Wirjo en Robin van Heukelom. Dit was een wedstrijd waarin alle spelers meer rust dan gebruikelijk kregen. Alleen Maurice Watson Jr. speelde toen meer dan 30 minuten, namelijk 32. Troy Koehler en Twan Polman stonden toen ook geregeld binnen de lijnen.

De kans is aanwezig dat de speeltijd morgen toch iets anders verdeeld gaat worden. Kenneth Simms zit een automatische schorsing van één wedstrijd uit, als gevolg van zijn diskwalificerende fout in de bekerfinale. Of zijn schorsing beperkt blijft tot één duel, zal de Tucht- en Geschillen Commissie later beoordelen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Sergio de Randamie, die een fantastische bekerfinale speelde, de plaats van Simms in de startende vijf zal overnemen. Wie weet is Mohamed Kherrazi morgen in staat om ook een paar minuutjes mee te pakken.

Overigens hebben de Limburgers ook nog te kampen met wat blessures. Zij zullen vanavond na de training bekend maken wie er morgen mee naar Leiden gaan.

Veel mensen waren zondagmiddag al aanwezig bij de huldiging van de twee bekerwinnaars: het DTL-team en de formatie van coach Rolf Franke. Het lijkt aannemelijk dat de gewonnen bekers morgen staan te pronken in de Vijf Meihal en wie weet mag je er zelfs mee op de foto. Hoe dan ook, genoeg redenen om een eerbetoon te brengen aan de helden die de strijd in Zwolle in hun voordeel wisten te beslechten. Ga naar de website van Zorg en Zekerheid Leiden en koop daar je ticket voor deze wedstrijd.


BAL Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten