Datum: vrijdag 20 december 2019 · 20:30
Team: U22
Locatie: Sporthallen Zuid, Amsterdam

U21 wint belangrijke wedstrijd

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen vrijdag een belangrijke wedstrijd tegen de mannen van de Orange Lions Academy. Via een ruststand van 28-42 werd er na goed teamspel en hard werken gewonnen met 61-83.

De meegereisde trouwe Leidse supporters zagen de Leidse mannen scherp starten. De sprongbal was weliswaar voor de Orange Lions, maar de eerste scores waren voor Leiden: een dunk van Eloi Nimako en een score van Lucas Kruithof. In de eerste helft van dit kwart ging het gelijk op, maar in de tweede helft ontstond er een gaatje in het voordeel van de Leidenaren.

Ook in het tweede kwart is het Eloi Nimako die de eerste punten voor Leiden op het bord zet. Door driepunters van Kasper van Osnabrugge en Troy Koehler, goed teamspel en een betere defense liepen de Leidse mannen verder uit. De kleedkamer werd opgezocht met een ruststand van 28-42 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

Na de rust waren het de Orange Lions die als eerste scoorden. Voor Zorg en Zekerheid Leiden stond Mees van Leeuwen weer op het veld. Hij was in de eerste helft van de wedstrijd al snel tegen drie fouten aangelopen en nog niet echt aan scoren toegekomen. Dit deed hij in het derde en vierde kwart wel. Met driepunters van Yaëll dos Santos Borges en Tijmen de Haas werd het 49-62 aan het eind van het derde kwart. Troy Koehler had nog een mooi block, maar deze actie werd door de arbitrage met een onsportieve fout afgestraft.

In het laatste kwart kon coach Alpha Sow lekker doorwisselen. De verdediging werd weer aangescherpt en de aanvallen werden met geduld uitgevoerd. Jeffrey Hesseling schoot een drietje raak en Thedros van Schie, die eindelijk weer kon spelen na een langdurige blessure, verzilverde op de valreep nog twee vrije worpen.

Met vijf spelers in de dubbele cijfers, 13 uit 14 rake vrije worpen en steeds betere mogelijkheden om te wisselen, was coach Alpha goed te spreken over deze wedstrijd. Helaas is Rick van der Salm geblesseerd en kon hij deze wedstrijd niet meespelen. Hopelijk valt zijn blessure mee en kan hij snel weer aansluiten.

Scores: Tijmen de Haas 15 (10 rebounds), Mees van Leeuwen 14, Yaëll dos Santos Borges 14, Lucas Kruithof 13, Eloi Nimako 12, Troy Koehler 7, Jeffrey Hesseling 3, Kasper van Osnabrugge 3, Thedros van Schie 2.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 10 januari om 21.15 uur in Groningen.