87-85

Datum: vrijdag 22 april 2022 · 20:30
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

U22 door het oog van de naald

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden wist afgelopen vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere Pioneers net aan te winnen. In een goed gevuld Houtkwartier werd de wedstrijd via een ruststand van 42-38 en een spannend laatste kwart gewonnen: 87-85.

In het eerste kwart gingen de mannen van Zorg en Zekerheid goed van start. De openingsscore kwam van Liam van der Schalie. Op zich was het een prima kwart met driepunters van Quincy Tjon Affo, Liam van der Schalie en Duko Bos. Aan het eind van het kwart stond er een kleine voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord: 26-18.

Het tweede kwart begon met een 0-7 run van de tegenstanders (26-25) en nog weinig Leidse scores. Halverwege stond het gelijk (30-30), maar de Leidse ploeg nam toch weer de leiding door scores en een dunk van Kevin Jonathan: 38-32. Het vele balverlies en slordige spel zorgden ervoor dat de voorsprong bij rust slechts 4 punten was: 42-38.

De mannen van coach Muris gingen goed van start na de rust. Door een driepunter van Liam van der Schalie en scores van Jamayro de Windt en Kevin Jonathan stond er binnen enkele minuten alweer een voorsprong van 11 punten op het scorebord: 49-38. De coach van Almere nam hierna gelijk een time-out. De scores gingen over en weer, op een gegeven moment stond Zorg en Zekerheid Leiden 13 punten voor (62-49) en nam de coach van Almere opnieuw een time-out. Het verschil werd door Almere teruggebracht naar 11 punten aan het eind van het derde kwart: 69-58.

Het vierde kwart werd een nagelbijter. Slordig spel, veel balverlies, te snel genomen schoten, zwakke verdediging en verkeerde beslissingen zorgden ervoor dat de tegenpartij tegen het einde van de wedstrijd terug kon komen tot twee punten: 78-76. Het werd erg spannend in de laatste minuten: Kevin Jonathan scoorde en verzilverde een bonus (81-76), Almere scoorde (81-78), Duko Bos scoorde (83-78), Almere scoorde (83-80), Duko Bos scoorde (85-80). Quincy Tjon Affo benutte een vrije worp (technische fout Almere) en zo stond het 86-80 met nog 45,5 seconden op de klok. Time-out Almere. Een driepunter en twee rake vrije worpen van Almere brachten de stand op 86-85, waarna er een time-out volgde van Zorg en Zekerheid Leiden. Almere ging fouten maken en Kevin Jonathan kwam op de vrije worplijn. Hij benutte alleen zijn eerste vrije worp en bracht de stand op 87-85, wat uiteindelijk ook de eindstand was omdat Almere in de allerlaatste seconden niet meer wist te scoren.

De volgende wedstrijd is op zondag 1 mei om 17.00 uur in de Vijf Meihal tegen TBG Dragons Bemmel.

Scores: Kevin Jonathan 23 (11 rebounds), Liam van der Schalie 20, Jamayro de Windt 15, Duko Bos 15, Quincy Tjon Affo 10, Kane van der Ven 2 en Tijmen de Haas 2.