66-92

Datum: zaterdag 20 november 2021 · 14:30
Locatie: Sportzaal Houtkwartier, Leiden

Flinke nederlaag U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zaterdag in eigen huis een flinke nederlaag geleden. De tot nu toe ongeslagen koploper Lokomotief versloeg de Leidse ploeg na een ruststand van 28-39 uiteindelijk met 66-92.

Zorg en Zekerheid Leiden begon aan de wedstrijd zonder Boris en Ryan. Hun herstel van pittige blessures gaat de goede kant op, maar beide spelers hebben nog een paar weken te gaan. Jaynil en Soll waren er wel weer bij en vanuit U16 konden we de bank verder aanvullen met Loek en Luuk.

Zoals de spelers al op video hadden gezien, was Lokomotief een zeer goed op elkaar ingespeeld team, met ook nog eens een diepe bank. Kijkend naar het scoreverloop van eerdere wedstrijden van Lokomotief viel op dat ze meestal in het laatste kwart hun voorsprong in die wedstrijden verder wisten uit te bouwen. U18 kreeg dus te maken met een conditioneel goede ploeg, die de hele wedstrijd druk geeft en ook nog eens erg goed op elkaar ingespeeld is.

Zorg en Zekerheid Leiden begon niet goed aan de wedstrijd. Lokomotief gaf zoals verwacht veel druk op de Leidse guards en daardoor werd de organisatie van de thuisploeg ontregeld. Verdedigend had de Leidse ploeg zelf veel moeite om de tegenstander te stoppen en Lokomotief maakte zeer goed gebruik van wijd opgezette aanvallen. 24 punten tegen krijgen in het eerste kwart drukte Zorg en Zekerheid Leiden meteen met de neus op de feiten. Op deze manier verdedigen zou het een kansloze affaire worden. Zelf scoorde U18 in het eerste kwart maar 14 punten, dus er moest een tandje bijgeschakeld worden.

In het tweede kwart begon de Leidse ploeg een stuk beter. Na de stand 16-26 plaatste Zorg en Zekerheid Leiden via onder meer 7 punten van Oualid een 9-0 run, maar meteen daarna sloeg Lokomotief terug met een 0-13 run. Een tussentijdse time-out veranderde daar niets aan. Ruststand 27-39.

In het derde kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden door een paar drietjes van Kaya tot 44-51. Dat was niet door goede uitgespeelde teamaanvallen, maar door individuele acties. De wedstrijd veranderde in opportunistisch spel tegen teambasketbal, maar de Leidse ploeg kon er met hangen en wurgen toch het derde kwart mee afsluiten op 52-58.

In het vierde kwart gaf Lokomotief extra gas en liep gestaag uit naar een grotere voorsprong die schommelde tussen de 14 en 22 punten. Door balverlies aan Leidse zijde kreeg Lokomotief een aantal easy baskets en het afstandsschot liet de thuisploeg verder in de steek. Met de eindstand 66-92 kwam het grootste verschil in de wedstrijd op het scoreboard.

“We zijn als team op waarde geklopt”, vond coach Carlo Rizzone. “Een groot verschil in deze wedstijd tussen beide teams was de score inbreng van de spelers die van de bank kwamen: 2 tegen 58! Tien keer meer balverlies aan onze kant, 12 gemiste vrije worpen en 7 rebounds minder dan Lokomotief geven een duidelijk beeld van waar we als team nog hard aan moeten werken.”

Scores: Oualid 22, Soll 13 (7 rebounds), Kaya 13, Mike 9 (8 rebounds), Vitalino 7 en Jaynil 2.