110-63

Datum: zondag 1 maart 2020 · 17:00
Locatie: Apollohal, Amsterdam

Verlies in Amsterdam voor U21

De eerder afgelaste wedstrijd tegen BC Apollo werd afgelopen zondag alsnog gespeeld. Een zeer matige wedstrijd van de mannen van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden, waarbij het verschil bij rust al aanzienlijk was (51-24). Ook na de rust hadden de Leidse mannen weinig in te brengen tegen het fysieke spel van de Amsterdammers die de wedstrijd verdiend hebben gewonnen met 110-63.

Vanaf het eerste kwart liep het stroef bij de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden. Ook aan de jurytafel liep het niet lekker, want de apparatuur (of de bediening daarvan) haperde regelmatig, tot ergernis van de coaches. De dames in het oranje hielden hoop dat het beter zou gaan en anders zou de wedstrijd gestaakt worden. Uiteindelijk werd er toch gewoon doorgespeeld, ondanks diverse opmerkingen dat het regelmatig niet goed ging. Er werd dit kwart slechts drie keer gescoord door de Leidse mannen, waarvan twee driepunters. De Amsterdammers waren succesvoller en scoorden 27 punten.

In het tweede kwart ging het nog steeds niet goed. Veel individuele acties, weinig tot geen communicatie en het rebounden leek alleen door de tegenstander te gebeuren. In dit kwart bracht coach Alpha Sow Denzel Bergsma binnen de lijnen, die vandaag zijn eerste minuten bij het DTL-team maakte. Hij scoorde zijn beide vrije worpen nadat er een fout op hem was gemaakt. Ook Jeffrey Hesseling, terug van zijn blessure, kon weer worden ingezet en ook hij benutte zijn beide vrije worpen. De mannen zochten de kleedkamer op bij een stand van 51-24.

Ook na de rust konden de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden niets inbrengen tegen het fysieke spel van Apollo. De Amsterdammers bleven goed spelen en scoorden ruim dertig punten dit kwart. Het energieloze spel van de Leidenaren leverde weinig punten op en aan het eind van het derde kwart gaf het scorebord 83-39 aan.

In het vierde kwart werd er toch nog een poging gewaagd om de schade enigszins binnen de perken te houden. In dit kwart scoorden de Amsterdammers drie punten meer dan de Leidse mannen. De eindstand was 110-63.

Coach Alpha Sow was er op voorbereid dat dit een lastige wedstrijd zou worden en had zijn spelers duidelijke instructies gegeven. Helaas speelden de mannen niet hun beste wedstrijd dus deze wedstrijd snel vergeten en focussen op de komende wedstrijden. De Leidse coach hoopt snel weer gebruik te kunnen maken van zijn geblesseerde spelers.

Scores: Yaëll dos Santos Borges 18, Tijmen de Haas 9, Mees van Leeuwen 8 (10 rebounds), Troy Koehler 7, Nezar Kanbier 5, Denzel Bergsma 4, Eloi Nimako 4, Jeffrey Hesseling 4 en Sedale Veira 4.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart om 18.00 uur in de Vijf Meihal tegen Harlemlakers.