71-76

Datum: zondag 20 oktober 2024 · 16:00
Locatie: De Kooi, Bemmel

ZZ Leiden moet zwoegen voor de winst

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagmiddag de uitwedstrijd bij QSTA United in winst omgezet, maar wat maakte de ploeg het moeilijk voor zichzelf. Acht minuten voor tijd stond de Leidse ploeg 17 punten voor (50-67), maar daarna lukte er opeens weinig meer. QSTA United kwam terug tot op vier punten, maar uiteindelijk zorgde Jordan Davis voor de beslissende score. Aaron Cook bepaalde vanaf de lijn de eindstand op 71-76.

Zorg en Zekerheid Leiden kende een goede start in Bemmel. Na een 2-2 stand pakte de Leidse ploeg een voorsprong die het team ook nooit meer weggegeven heeft. Zeker in het eerste kwart werden de punten hoed verdeeld. Vier spelers (TJ Lall, Roeland Schaftenaar, Patrick Cartier en Aaron Cook) kwamen tot vier punten. Met 14-21 werd het eerste kwart goed afgesloten.

Ook in het tweede kwart drukte Zorg en Zekerheid Leiden door. Na vier minuten bracht Lucas Kruithof met zijn tweede driepunter jet verschil op 10 punten: 20-30. Af en toe deed QSTA United wat terug, maar telkens reageerde de formatie van Doug Spradley alert. Davis tekende voor de 29-42 ruststand.

Na de pauze leek er aanvankelijk nog niets aan de hand. Twee minuten voor het einde van het derde kwart was er nog een gat van 17 punten (41-58), maar met nog een minuut te gaan greep Spradley naar de time-out. QSTA United was inmiddels teruggekomen tot 48-58. Alleen Brad Greene kwam nog tot scoren in die laatste minuut: 48-60.

Diezelfde Greene zorgde acht minuut voor tijd voor een 50-67 voorsprong. Toch maakte de thuisploeg er weer een wedstrijd van. Een 8-0 run van QSTA United zorgde voor meer spanning. Greene en Cook kwamen nog wel tot scoren, maar iets meer dan twee minuten voor tijd was de marge nog maar vier punten: 67-71. Cook kwam vervolgens dicht bij de basket om met een dunk het gat naar zes punten te brengen. Ook nu gaf QSTA United niet op. Zeker toen Cook kort daarop twee vrije worpen miste, gloorde er hoop op een stunt.

De slotminuten waren nogal chaotisch van beide kanten. Davis miste een jumpertje, Cook liep tegen een charge op. 17 seconden voor tijd zorgde Davis met een drive voor 69-75. Bart van Schaik scoorde daarna nog wel tegen, maar er was te weinig tijd voor de thuisploeg. Cook werd nog naar de lijn gestuurd en benutte één vrije worp voor de 71-76 overwinning.

Aaron Cook tekende voor 15 punten. Jordan Davis was goed voor 14 punten. Brad Greene voegde 12 punten toe. Patrick Cartier kwam tot 11 punten en 9 rebounds. De volgende wedstrijd staat voor zaterdag in de planning. Dan speelt Zorg en Zekerheid Leiden thuis tegen Spirou Basket Charleroi.