91-76

Datum: donderdag 31 augustus 2023 · 18:00
Locatie: Heylen Vastgoed Basket Campus, Merksem (België)

Antwerp Giants te sterk voor ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste oefenwedstrijd over de grenzen met een nederlaag moeten bekopen. Telenet Giants Antwerp is al langer aan de voorbereiding bezig dan de Leidse formatie en dat betaalde zich vooral na de pauze (39-41) uit. De Leidse ploeg verloor het oefenduel uiteindelijk met 91-76.

Zorg en Zekerheid Leiden opende het duel met Marijn Ververs, Tajion Jones, Lucas Kruithof, Luuk van Bree en Alex Gross. De formatie van coach Doug Spradley bleef in het begin van de wedstrijd de Belgische ploeg goed volgen, maar een 8-0 run bij 14-14 brak de wedstrijd open. Antwerp Giants pakte in het tweede kwart een voorsprong van 10 punten: 27-17, maar zag Zorg en Zekerheid Leiden aan het eind van het tweede kwart sterk terugkomen. Via een 0-9 run pakte de Leidse formatie een 36-39 voorsprong, om uiteindelijk te gaan rusten bij een stand van 39-41. Jones sloot de eerste helft af met 9 punten, op de voet gevolgd door Van Bree (8 punten) en Gross (7 punten).

Na de pauze liep Zorg en Zekerheid Leiden door naar een 43-48 voorsprong, maar daarmee was het kruit wel verschoten. De Antwerpse formatie scoorde 11 punten op rij en wist die voorsprong tot het einde toe te bewaren. Bij 65-56 werd het derde kwart afgesloten. Zowel Van Bree als Maarten Bouwknecht hadden in korte tijd al vier persoonlijke fouten verzameld. Beide spelers werden in het vierde kwart niet meer ingezet.

Telenet Antwerp Giants bleef beter spelen dan Zorg en Zekerheid Leiden en breidde de voorsprong alleen maar verder uit. Via 87-69 werd het uiteindelijk 91-76. De Leidse ploeg had 21 keer balverlies tegen 13 voor de Antwerpse formatie. Qua schotpercentages deed Zorg en Zekerheid Leiden het net even beter, maar op de vrije worplijn werden grote verschillen gemaakt: Antwerp Giants schoot 24 van de 27 vrije worpen raak, Zorg en Zekerheid Leiden 12 van de 18.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Tajion Jones 19 (60% schot, 4 driepunters), Alex Gross 17 (67% schot, Jibbe Sicking 8, Luuk van Bree 8, Roeland Schaftenaar 7, Marijn Ververs 6 (7 assists), Lucas Kruithof 6 en Maarten Bouwknecht 5. Stan van den Elzen en Liam van der Schalie kwamen niet tot scoren.