80-60

Datum: vrijdag 15 oktober 2021 · 20:00
Locatie: Sportzaal Op den Das, Weert

Forse nederlaag U22 in Weert

De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden U22 vertrokken vrijdagmiddag naar Weert om het op te nemen tegen Basketbal Academie Limburg. Na een ruststand van 43-32 kwam Zorg en Zekerheid Leiden nog terug tot vijf punten, maar moest uiteindelijk een forse nederlaag slikken: 80-60.

In het begin van het eerste kwart ging het gelijk op. Het duurde echter niet lang voordat de Limburgers een voorsprong hadden genomen. Eind eerste kwart: 29-19.

De achterstand van het eerste kwart werd ondanks het harde werken helaas niet ingelopen. De mannen gingen naar de kleedkamer toen er een stand van 43-32 op het scorebord stond.

Na de rust werd er wederom hard gewerkt en kwamen de Leidse mannen op een gegeven moment nog terug tot 5 punten. Aan het eind van het derde kwart was de achterstand nog 6 punten: 54-48.

Bij aanvang van het vierde kwart werd het verschil door een driepunter van Duko Bos nog teruggebracht naar 3 punten. Daarna ging het echter mis. De vele driepunters aan Weerter zijde en de vermoeidheid bij de Leidse mannen zorgden ervoor dat het verschil, in het voordeel van de tegenstanders, steeds groter werd. Er werden dit kwart 12 punten gescoord door de Leidse mannen tegen 26 punten, waarvan 6 driepunters (5 driepunters van topscoorder Armin Strojil) door de tegenstander. Eindstand: 80-60.

Scores: Duko Bos 15, Kasper van Osnabrugge 12, Tijmen de Haas 10, Lucas Kruithof 9, Youri Meeuwisse 6, Dylon Kampwart 5 en Amara Kante 3