86-76

Datum: zondag 10 oktober 2021 · 17:00

U22 wint van Landstede

Op zondagmiddag moest het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden het opnemen tegen het team van Landstede Zwolle. Via een ruststand van 55-41 en een spannend vierde kwart waarin de Leidse voorsprong niet meer uit handen werd gegeven, werd het 86-76.

Het eerste kwart gingen de mannen van Zorg en Zekerheid direct scherp van start. In korte tijd stond het 6-0 en vond de coach van Landstede Hammers het tijd om een time-out te nemen. Al snel stond het weer gelijk (12-12) en kwam er een time-out van Leiden. De Zwollenaren bleven enige tijd aanhaken, maar aan het eind van het kwart stond er weer een kleine voorsprong op het scorebord voor de Leidenaren: 27-19.

In het tweede kwart werd de voorspong groter. Er werd goed als team gespeeld en ook verdedigend werd er hard gewerkt. Het aanwezige publiek in de Vijf Meihal zag onder andere een lekkere dunk van Quincy Tjon Affo. Met een iets grotere voorsprong dan in het eerste kwart gingen de teams de rust in: 55-41.

Na de rust werd er om en om gescoord en liepen de Leidse mannen nog verder uit en namen een voorsprong van 23 punten. Aan het eind van het derde kwart gaf het scorebord een stand aan van 73-57.

In het vierde kwart kwamen de Zwollenaren sterk terug en verdween de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon; op een gegeven moment was het verschil nog slechts 7 punten. De mannen van Zorg en Zekerheid Leiden hielden het hoofd koel en wisten de punten in Leiden te houden.

De coaches waren zeer tevreden met de winst op het altijd sterke Landstede Zwolle.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 15 oktober in Weert. Ook op zaterdag 16 oktober is er een wedstrijd gepland, dan gaan de mannen een bekerronde spelen in Dordrecht.

Scores: Lucas Kruithof 27 (13 rebounds), Quincy Tjon Affo 24, Jeffrey Hesseling 11, Tijmen de Haas 11, Jamayro de Windt 6, Duko Bos 5 en Youri Meeuwisse 2.