45-105

Datum: zondag 16 februari 2020 · 15:00
Team: U18
Locatie: De Horstacker, Nijmegen

Winst voor U18 in Nijmegen

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden moest het afgelopen zondag in Nijmegen opnemen tegen TBG Dragons. De Leidse ploeg had weinig moeite met de formatie uit Nijmegen. Het werd 45-105 voor de Leidenaren.

Het ritje naar Nijmegen was een winderige aangelegenheid, iedereen werd flink heen en weer geschud in de auto’s en busje. Op het veld was er echter geen vuiltje aan de lucht. De Dragons staan niet erg hoog op de ranglijst en waren een speelbal voor de Leidse jongens.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden waren er wel een paar mooie verhaallijnen deze wedstrijd. Vincent kon na lang blessureleed weer zijn opwachting maken. Hij stuiterde van plezier het veld over en scoorde knap 6 punten. Vin wordt voorzichtig gebracht door de coaches en zal langzaam aan weer zijn minuutjes gaan pakken.

Philippos van U16 mocht ook zijn eerste speelminuten maken in het team. Een maatje te groot in zijn eigen leeftijd, is het voor zijn ontwikkeling zeer goed dat hij kan aanhaken bij wedstrijden van U18. Geen score voor Philippos, maar wel sterk in de verdediging en in de opbouw. Wordt volgend jaar genieten voor U18 als Philippos gaat aanhaken.

Isai was weer weergaloos deze wedstrijd. Heerlijk eigenwijze kop op de schouder heeft deze baltovenaar. Regelmatig met de coach botsend, maar die maken elkaar alleen maar beter. Isai had 22 punten, waaronder veel drives naar de basket. Vliegensvlug glipte hij langs de verdedigende Draken. En natuurlijk ook een paar zeer hoog vliegende driepunters die erin vielen. Top pot!

Manu had dit weekend helaas zijn lieve Oma verloren. Ondanks dit verlies wilde Manu koste wat het kost aantreden met zijn team. Met 11 punten, veel snelheid en energie was dat zeker een goeie keuze van Manu. Oma keek stiekem mee van hoog boven in de wolken. Ze stak zelfs nog een helpend handje uit toen Manu zijn schot via de ring tegen het scorebord weer in de basket viel. Erg mooi moment.

De rest van het team was allemaal weer positief voor het team aanwezig. Iedereen werkte weer knetterhard voor elkaar en dat is altijd mooi om te zien. Thomas 4 punten, Yannick 6 punten, Kevin 21 punten, Senne 20 punten, Koen 4 punten en Duko 11 punten. Ook de geblesseerde spelers Liam en Peeman waren op de bank aanwezig om hun steun te betuigen. Dit leidde tot een 105-45 overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden.