108-57

Datum: zaterdag 19 oktober 2019 · 14:30
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 raakt op stoom

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden begint vorm te krijgen. Na de overwinning van een week eerder tegen Uball was dit keer TBG Dragons slachtoffer van de Leidse dadendrang. Via een ruststand van 55-30 won Zorg en Zekerheid Leiden dit treffen in het Houtkwartier met 108-57.

Na de mooie overwinning van vorige week gingen onze ZZ boys op zoek naar drakenbloed.De starting line-up was hetzelfde met Isai, Manuel, Kevin, Senne en Koen en de bankspelers waren ook weer paraat.

De Dragons zal niet het sterkste team van het jaar zijn en het leek wel of onze jongens er in het eerste kwart iets te makkelijk over dachten. Vlijmscherp was het allemaal niet en de scheidrechters hielpen zeker ook niet mee. Erg pietluttig fluiten helpt niet als je zelf op de fastbreaks aan het loeren bent. Maar toch was ons team wel al een klasse beter in het eerste kwart. Vooral Yannick had het op zijn heupen met zijn drie driepunters

In het tweede kwart zat het team er veel meer op en werd er meer druk gezet. Duko had wel erg veel pech met zijn scores, maar is de Edgar Davids van de ploeg en blijft volle vak gaan. Dat gif in zijn spel werd weer mooi opgepakt door Koen (ook nog 10 punten) en Thomas die zich allebei fysiek zeer sterk lieten gelden. Met goed teamwork werd de score in dit kwart opgekrikt naar 55-30. Alle spelers van de bank (Thomas, Robin, Coen, Yannick en Liam) hebben nu al hun steentje bijgedragen.

In het derde kwart heersten Kevin en Senne weer onder het bord. Mooie dunks en denials van de Twin Towers vliegen de Draken om de oren. Manuel en Yannick verplaatsen als guards het spel weer op het juiste snelle tempo en Koen sjeest overal weer tussendoor en dicht alle gaten. De score na dertig minuten spelen bedraagt 87-49.

Het vierde kwart werd vakkundig uitgespeeld door Zorg en Zekerheid Leiden. Na een wat mager eerste kwart speelt iedereen toch weer een zeer aardige wedstrijd. Isai had zich weer naast Manuel gemeld en pakte de draad weer goed op. Thomas en Duko groeiden uit tot de reboundboys en hielpen Kevin en Senne aan beide kanten van het bord. Vakkundig werd de match tot een goed einde gebracht. Eindscore 108-57.

Komend weekend zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen Heroes Den Bosch.Maar als iedereen volle bak geeft, dan kan er ook zeker van de sterkste teams gewonnen worden. Liam is dan ook weer vol inzetbaar en dat betekend altijd goed nieuws. Dan kunnen er meer draken geveld worden door onze boys.

Topscorers: Yannick 21, Senne 18 (14 rebounds), Kevin 18, Manuel 14 en Koen 10.