60-88

Datum: zondag 6 oktober 2019 · 11:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

BAL te sterk voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft het afgelopen zondag niet kunnen bolwerken tegen de leeftijdsgenoten van Basketbal Academie Limburg. Na een ruststand van 43-55 werd het 60-88 voor de Limburgers.

In de week van de scheidrechters kwamen de Leidse boys in het eerste kwart flitsend uit de startblokken. Coaches Edwin, Alpha en Dorien hadden een tactiek met veel snelheid in het team gebracht.

De jongens begonnen zeer geconcentreerd aan hun taak en kwamen knap op voorsprong. Vooral Duko heeft een grote stap gemaakt in de laatste maanden en liet meteen zien waarom hij van U18 2 naar U18 1 is gegaan dit seizoen. Scores, veel strijd, passes en snelheid zijn de kenmerken van Duko.

Ook Kevin en Senne hadden in het 1ste kwart een zeer grote meerwaarde en gingen volle bak de strijd aan beide kanten van het veld aan. Na het eerste kwart stond er 26-20 voor Zorg en Zekerheid Leiden op het bord.

In het tweede kwart begon Zorg en Zekerheid Leiden helaas slordig en waren de spelers van BAL messcherp. Na een paar minuten was de voorsprong verdwenen en het goede samenspel in het team was zoek. De BAL boys zaten er bovenop en Leiden kwam er niet meer goed uit. Teveel turnovers en teveel individuele oplossingen kwamen niet goed uit de verf. Na het tweede kwart stond er 43-55 op het bord.

Na een lange teamtalk in de pauze werd het derde kwart ingezet. Helaas waren de BAL boys ook in dit kwart gewoon een stukje beter. Vooral de guard van BAL liet zien van grote klasse te zijn en de centers waren ook geen kleintjes…. Na het derde kwart was de stand 50-75. Dit kwart was er eentje om te vergeten.

Het vierde kwart was het spel weer beter van Zorg en Zekerheid Leiden. De spelers vonden elkaar weer meer en er werd beter gedekt in de verdediging. Kevin was red hot onder het bord en maakte een paar goeie punten. Het hoge tempo in het spel van zowel de tegenstanders als ons team vereist een ijzeren conditie. Dat blijkt ons team nog een beetje te nekken en zou wel eens een punt van aandacht kunnen gaan worden. Leiden heeft veel talent en mogelijkheden en het lijkt een kwestie van tijd voordat het gaat vallen. Eindstand: 60-88.

Volgende week mogen de mannen tegen UBALL en kunnen dan weer de nodige stappen maken.

Topscorers: Kevin 18, Senne 17.