Datum: zondag 29 september 2019 · 11:00
Team: U16
Locatie: Indoor Centrum Landsmeer, Landsmeer

Ook derde duel geen probleem voor U16

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden mocht zondag wederom afreizen naar Landsmeer. In de voorbereiding won het al van het U18-team van Landslake Lions. Nu mocht het U16-team uit Landsmeer er aan geloven. Zorg en Zekerheid Leiden won het duel met 34-141.

Zorg en Zekerheid Leiden U16 begon slap aan de wedstrijd. Dit was het gevolg van een ietwat matige warming-up. Middels een scheidsrechters time-out na twee minuten, vanwege problemen met het scorebord, werd het team gewezen op de energie en het zorgvuldig omgaan met de bal. Dit werd fantastisch opgepakt. Halverwege het eerste kwart vluchtte Landslake Lions in een time-out, omdat de Leidenaren een 2-13 run neer hadden gezet. De Leidse jongens wisten de energie gedurende de rest van het kwart vast te houden. Mede door twee vrije worpen en een driepunter van Landslake Lions werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 9-36.

In het tweede kwart hadden de Leidse jongens de verdediging goed op orde. Het liet Landslake Lions dit kwart slechts zes punten maken: één driepunter en drie vrije worpen. Verder had Zorg en Zekerheid Leiden de rebound onder controle. Het pakte iedere verdedigende rebound die er te pakken viel en het pakte ook nog eens 67% van de aanvallende rebounds van de ring. Leiden kon mede hierdoor uitlopen naar een voorsprong van 15-71 bij rust.

In het derde kwart kwam de Leidse aanval pas echt op stoom. Het scoorde dit kwart maar liefst 46 punten tegen een schotpercentage van 66%. Steeds meer ging Zorg en Zekerheid Leiden de beste opties in de aanval vinden, waardoor het doorstoomde naar een 24-117 voorsprong.

In het laatste kwart leek het scorend vermogen ineens even zoek. In de eerste drie minuten van het vierde kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden slechts één keer tot scoren. De Leidenaren maakte in deze zelfde periode twee wat stomme fouten, waardoor Landslake Lions tot tweemaal toe voor een driepunt poging op de vrijeworplijn terecht kwam. De wedstrijd werd vervolgens op een volwassen manier uitgespeeld en afgesloten met een 34-141 overwinning.

“De boodschap vooraf was om vooral naar onszelf te kijken en goed te spelen, zodat we als team wat uit de wedstrijd halen”, vertelde coach Wouter Hoogeveen na afloop. “Dit is goed gelukt. Verdedigend gaat het er met de week beter uitzien. Ook in de aanval vinden we steeds vaker de beste opties en gaan we steeds meer als team acteren. Verder hebben we deze wedstrijd gebruikt om een aantal dingetjes uit te proberen, dat is ook altijd interessant om te zien. Tot nu toe hebben we weinig weerstand gehad, maar blijven we als groep enorm gemotiveerd. Komende zaterdag (5 oktober om 12:30 uur in het Houtkwartier) vindt onze eerste echte krachtmeting plaats. Landstede Hammers Zwolle is dan de tegenstander.”