71-76

Datum: dinsdag 3 september 2019 · 19:00
Locatie: Winketkaai, Mechelen (België)

Eerste oefenzege ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond de eerste zege in de voorbereiding geboekt. In Mechelen werd Kangoeroes Basket Mechelen, de ploeg van oud-Leiden coach Paul Vervaeck na een ruststand van 36-41 met 71-76 verslagen.

Naast Drago Pasalic moest Rolf Franke het in Mechelen ook stellen zonder de aan zijn pols geblesseerd geraakte Jarvis Williams. Hierdoor schoof Sergio de Randamie de startende vijf in.

Na de openingsscore van Kangoeroes Basket Mechelen gooide de Leidse ploeg er een 9-0 run tegenaan. De formatie van Franke liep zelfs uit naar een voorsprong van 6-16, maar de laatste zes punten van het eerste kwart waren voor de ploeg uit Mechelen: 12-16.

In het tweede kwart kwam de ploeg van Vervaeck meteen opzetten. Dankzij acht punten op rij pakte de thuisploeg een 22-21 voorsprong. Het met veel beleving spelende Zorg en Zekerheid Leiden had halverwege de achterstand al weer omgezet in een 36-41 voorsprong. Worthy de Jong was al weer bezig een mooie statline op te zetten: 11 punten, 6 rebounds, 5 steals en 4 assists. Ook de tot nu wat tegenvallende Josh Cunningham, wat te wijten was aan een hardnekkige griep, speelde een goede eerste helft. Geregeld wist hij fouten uit te lokken, waarna hij vanaf de vrije worplijn vrij zeker was. Halverwege stond de Amerikaan al op 10 punten en 7 rebounds.

Na de pauze wist Zorg en Zekerheid Leiden de Belgische formatie op afstand te houden. Via 54-62 na drie kwarten werd kort na het begin van het vierde kwart de grootste marge bereikt: 54-65. Tayler Persons scoorde opnieuw makkelijk en zou uiteindelijk topscorer worden met 24 punten. Even leek Kangoeroes Basket Mechelen, met onder meer Jito Kok en Griffin Kinney in de gelederen, terug te komen toen het vijf minuten voor tijd 64-69 werd. De Leidse ploeg liet zich echter niet verschalken: 71-76.

De Jong eindigde het duel met 19 punten, 11 rebounds, 6 assists en 6 steals. Coleman finishte ook met een double double: 11 punten en 10 rebounds. Braxton Huggins voegde 9 punten toe, terwijl De Randamie op 8 uitkwam. Marijn Ververs gooide er na rust een drietje in. Jelle van Heiningen, die door het ontbreken van Pasalic en Williams bijna 15 minuten speeltijd kreeg, wist voor rust zijn eerste score voor Zorg en Zekerheid Leiden te maken.

Komende donderdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden opnieuw tegen Kangoeroes Basket Mechelen, dit keer om 19.00 uur in de Vijf Meihal.