91-72

Datum: maandag 2 september 2019 · 19:00
Locatie: Versluys|Dôme, Oostende (België)

ZZ Leiden krijgt ook in Oostende klop

Zorg en Zekerheid Leiden is ook in het tweede duel tegen Filou Oostende onderuit gegaan. De Belgische kampioen won in eigen huis na een ruststand van 54-39 uiteindelijk met 91-72. Dinsdagavond neemt Zorg en Zekerheid Leiden het in Mechelen op tegen Kangoeroes Basket Mechelen.

Rolf Franke kon in Oostende opnieuw niet beschikken over Drago Pasalic. De Kroaat is nog niet voldoende hersteld van een lichte blessure die hij in de eerste trainingsweek opliep. Zodoende stuurde Franke dus hetzelfde vijftal als afgelopen zaterdag het veld op: Worthy de Jong, Tayler Persons, Braxton Huggins, Josh Cunningham en Jarvis Williams.

De Leidse ploeg kwam iets beter uit de startblokken dan in de wedstrijd in Leiden. Er werd aan de hand van De Jong een voorsprong van 6-8 genomen. Alle scores kwamen op dat moment van de Leidse international. Lang kon Zorg en Zekerheid Leiden niet genieten van die voordelige marge. De Belgische formatie knalde er drie drietjes op rij in om weg te lopen naar 15-8 na vijf minuten.

Zorg en Zekerheid Leiden bleef de rest van het eerste kwart op gepaste afstand volgen. Buiten De Jong (13 punten) wisten alleen Persons en Williams het netje te vinden. Met 28-18 werden de eerste tien minuten afgesloten.

In het midden van de tweede periode plaatste Filou Oostende een 13-0 run om weg te lopen naar 50-28. Cunningham liep in die fase al tegen zijn vierde persoonlijke fout aan, waardoor Sergio de Randamie voor rust al meer dan 14 minuten binnen de lijnen kwam. Marijn Ververs kwam voor rust ook al uit op 13 minuten en bleek na afloop de meeste assists te hebben gegeven: 5 stuks. Waar Huggins scoreloos bleef in de eerste helft, daar was De Jong al goed voor 21 van de 39 Leidse punten. Hij miste geen enkele van zijn zeven schoten voor de pauze. Doordat de Leidse ploeg tegen het einde van het kwart een 7-0 run plaatste, kwam de ruststand bij 54-39.

Na de pauze kreeg de Leidse ploeg even een lesje basketbal van de Belgische kampioen. Tegen het einde van het derde kwart was het verschil opgelopen naar 33 punten (80-47), maar Zorg en Zekerheid Leiden bleef wel gewoon doorspelen. Het vierde kwart werd aangevangen bij 83-51.

Daarin toonde Zorg en Zekerheid Leiden over veerkracht te beschikken. De knuppel werd, ondanks de vijf persoonlijke fouten van Cunningham, niet in het hoenderhok gegooid. Integendeel zelfs. De verdediging sloot beter en aanvallend kwam de Leidse ploeg met een 12-0 run door, om zodoende terug te komen tot 84-63. Driepunters van De Randamie en Persons brachten de Leidse ploeg langzaam dichterbij, waardoor het einde van de wedstrijd bij 91-72 kwam.

Huggins, afgelopen zaterdag nog topscorer, kwam er in Oostende nauwelijks aan te pas. De schutter eindigde met 6 punten. De Jong speelde een sterke pot. Hij sloot het duel af met 27 punten en 7 assists. Persons kwam tot 17 punten (12 na rust) en Williams eindigde met 10 punten en 7 rebounds.