75-57

Datum: zaterdag 11 mei 2019 · 16:00
Team: U18
Locatie: Apollohal, Amsterdam

U18 sneuvelt in halve finale

In een goed gevulde Apollohal wist het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden zich niet te plaatsen voor de eindstrijd. De mannen van coach Edwin Engelhart gingen met 75-57 ten onder tegen de latere kampioen Apollo Amsterdam.

Zorg en Zekerheid Leiden wist het goede spel van de eerste halve finalewedstrijd tegen de Amsterdammers niet te evenaren. De verdediging van de Amsterdammers stond dit keer als een huis, waardoor het moeilijk scoren was voor de Leidenaren. De juiste opties in de aanval werden niet gezocht en het befaamde derde kwart heeft Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk de wedstrijd gekost. Het werd 75-57 voor de Amsterdammers.

“We zaten er heel dicht bij, alleen was Apollo in details net een stukje beter dan onze jongens”, stelde coach Edwin Engelhart. “Het neemt niet weg dat ik echt super trots ben op de jongens. We hebben een bijzonder seizoen gehad met ups en downs, maar uiteindelijk zijn we met elkaar sterk gebleven. Mijn complimenten aan de jongens voor de werklust die ze hebben getoond dit seizoen. Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen om er een succes van te maken. Allereerst Monique (teammanager), William de Haas (scouting), Bas Schollaardt (video beelden) en Marijke de Haas (begeleiding toernooien) en uiteraard alle supporters! Tot volgend seizoen!