Datum: zaterdag 23 februari 2019 · 16:15
Team: U22
Locatie: De Hazelaar, Rosmalen

U21 plaatst zich voor bekerfinale

Het talenteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich afgelopen zaterdag in Rosmalen geplaatst voor de finale van de beker. Dat ging niet zonder slag of stoot. Black Eagles uit Rosmalen en uitkomend in de hoogste competitie van de U20, had zich verrassend geplaatst voor de halve finale door te winnen van Dutch Windmills U21, dat uitkomt in de DTL. Ook in de halve finale lieten ze zien over een cupfighter mentaliteit te beschikken. Drie kwarten bleven ze goed bij en namen soms zelfs een voorsprong. Pas in het laatste kwart kon het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden afstand nemen: 67-78.

De wedstrijd ging vanaf de start redelijk gelijk op. Black Eagles begon enthousiast aan de wedstrijd en deed niet onder voor Zorg en Zekerheid Leiden, dat af en toe wat slordig speelde en geregeld balverlies leed. Via 13-13 werd het 20-21 na het eerste kwart.

Het tweede kwart liet een gelijk beeld zien. Black Eagles bleef van ver driepunters scoren (eindigend op 10/24 driepunters, 42%). De Leidse ploeg zette verdedigend weinig druk, waardoor Black Eagles die schoten ook kon nemen. Aan het eind van dit kwart gooide Rick van de Salm drie driepunters raak en kwam Zorg en Zekerheid Leiden voor met 9 punten. Even snel werd die voorsprong echter ook weer weggegeven en zo eindigde de Leidse formatie de eerste helft met een punt achterstand: 41-40.

Het derde kwart liep Black Eagles gestaag uit. De Leidse verdediging reageerde niet alert, waardoor er na enkele minuten een 53-43 stand op het scoreboard stond. Gelukkig herpakten de heren zich snel en werden nu wel de gaten gevonden in de Rosmalense zone, die de hele wedstrijd werd gehanteerd. In de tweede helft van dit kwart wist Zorg en Zekerheid Leiden gelijk te komen: 57-57.

Zou in het vierde kwart het verschil gemaakt kunnen worden? Zorg en Zekerheid Leiden scoorde dit kwart gemakkelijk van afstand en vond ook de gaten in de zone van het enigszins vermoeid geraakte Black Eagles. De laatste minuten werden makkelijk uitgespeeld. Eindstand: 67-78. Topscoorder bij Zorg en Zekerheid Leiden was Troy Koehler met 16 punten.

Na het winnen van deze wedstrijd staat Zorg en Zekerheid Leiden U21 in de finale. De andere finalist is Harlemlakers uit Amsterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het weekend van 30 en 31 maart. Het tijdstip en locatie hiervan staan nog niet vast. Dat is onder meer afhankelijk van de bekerfinale bij de heren. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden zich via Donar plaatsen voor de eindstrijd, dan staan er in dat weekend twee Leidse finalisten op het plankier!