Datum: zondag 11 november 2018 · 13:00
Team: U16
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U16 boekt energieke overwinning

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Divine stond zondag voor het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd tegen Triple Threat op het programma. De Leidse mannen hebben in preseason Triple Threat al driemaal getroffen. Twee keer tijdens een oefenwedstrijd, die beiden werden gewonnen, en één keer tijdens een toernooi in Wijchen waar Triple Threat zegevierde. Dit keer ging de winst weer naar Zorg en Zekerheid Leiden: 104-63.

Voor het team van hoofdcoach Wouter Hoogeveen en assistent-coach Koen Grimbergen was er alles aan gelegen om vandaag de winst in eigen huis binnen te slepen. Hoewel Triple Threat op dit moment de tiende plaats bezet, blijft het een team waar rekening mee gehouden dient te worden. Daarom stonden de trainingen van de afgelopen week in het teken van deze wedstrijd.

Na een gedegen warming-up begon om 13.00 uur de wedstrijd. De sprongbal werd gewonnen door Triple Threat, maar zij verzuimden hieruit te scoren. Na de tweede aanvalspoging van de jongens van Zorg en Zekerheid Leiden werd de eerste score voor het team genoteerd. De Leidse jongens pakten het spel goed op. De verdediging was goed in orde en er werd onderling gecommuniceerd, waardoor het samenspel van een goed niveau was. De bank was goed hoorbaar en moedigde haar teamgenoten in het veld luidkeels aan. De sfeer binnen het team was uitstekend, waardoor er met veel plezier en energie werd gespeeld.

De tips van coach Wouter langs de zijlijn en de persoonlijke aandacht van coach Koen voor hun spelers zorgden ervoor dat de spelers in het veld scherp bleven. De stand na het eerste kwart was met 23-10 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart zet Triple Threat verder aan en hield haar verdediging goed dicht. De jongens van Zorg en Zekerheid Leiden bleven echter hun spel spelen, zoals coach Wouter dit vooraf had bedacht, waardoor ze in dit kwart uitliepen naar 48-28.

Het puntenverschil in het derde kwart werd wat kleiner. De uitvoering van het spel van de Leidse spelers werd wat rommelig. Zorg en Zekerheid Leiden liet zich teveel meeslepen in het spel van Triple Threat, waardoor het team pas na drie minuten spelen in het derde kwart tot een score kwam. Vanaf de kant, maar ook in de time-out, droeg coach Wouter zijn team op de rust te bewaren en het eigen spel te blijven spelen. Aan het einde van het derde kwart kon een stand van 70-46 genoteerd worden.

In het vierde en tevens beste kwart, liepen de jongens van Zorg en Zekerheid Leiden steeds verder uit van hun tegenstander. Veel scores kwamen tot stand door snelle passes vanuit de achterlinie. In twee tot vier passes werd met zeer goed en snel samenspel, rust, communicatie en overzicht vele scores op naam van Zorg en Zekerheid Leiden gezet. Mede hierdoor werd de eindstand bepaald op 104-63 voor de jongens uit Leiden.